ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΤΟΝΕΣ αναμένονται να είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, αν τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, δοθεί ο χώρος εκεί για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Ηδη οι δήμοι και οι αρμόδιοι φορείς άρχισαν να δραστηριοποιούνται προς πάσαν κατεύθυνση, αποστέλλοντας υπομνήματα και μελέτες των υπευθύνων, για την καταστροφική επίπτωση που θα υπάρξει στο πράσινο, σε περίπτωση που γίνει εκεί το έργο.

ΦΥΣΙΚΑ δεν ελπίζουν ότι θα εισακουστεί η κραυγή αγωνίας τους, όπως συμβαίνει κάθε φορά που κάθε κυβέρνηση αποφασίσει, εις βάρος του περιβάλλοντος, να κατασκευάσει ένα έργο, εξυπηρετώντας τους ψηφοθηρικούς της σκοπούς. Πιστεύουν όμως ότι τουλάχιστον θα έχουν δώσει τον αγώνα τους για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους.

Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩδεν είναι κατά της κατασκευής ενός έργου, που είναι απαραίτητο για τον Παναθηναϊκό. Ομως, δεν θα ήταν σωστό, όπως σε κάθε δημοκρατική χώρα, να υπάρχει πάντα μία εποικοδομητική συζήτηση με τους πολίτες πριν αποφασίζουν οι άρχοντες γι’ αυτούς… χωρίς αυτούς;

ΔΙΟΤΙ πιστεύουμε, πως θα μπορούσε να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις. Και το γήπεδο να κατασκευαστεί στο Γουδί και οι κάτοικοι να εισακουστούν, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις, με προσφυγές στα δικαστήρια, που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις.

ΕΞΑΛΛΟΥ πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ο δήμος είναι αντίθετος προς την ανακατασκευή του «Νίκος Γκούμας».

ΑΝΗΜΕΡΑ των Θεοφανίων, ένα φως «σπάει» το σκοτάδι που επικρατεί το βράδυ στο δημοτικό στάδιο Καλλιθέας. Δεν είναι σκηνή από παιδικό παραμύθι, μ’ ένα φωτάκι κάπου στο δάσος. Το φως έρχεται από μία αίθουσα του σταδίου. Και αποτελεί δείγμα της επαγγελματικής ευσυνειδησίας με την οποία οι προπονητές της άρσης βαρών του Ατλαντα Καλλιθέας, Γιώργος Βαρδής και Στιβ Μαγουλάς, κάνουν τη δουλειά τους. Γιορτή, αργία, κι όμως γύμναζαν τα παιδιά…

ΣΙΓΑ, να μην εμπόδιζε το ασυμβίβαστο της βουλευτικής και της επαγγελματικής ιδιότητας τον Γιάννη Ιωαννίδη να πολιτευτεί. Το θέμα δεν είναι τυπικό, αφού ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ δεν ήταν ποτέ φιλοχρήματος και δεν τον απασχολεί να χάσει τους μισθούς οκτώ μηνών από την EOK για να ολοκληρώσει τη θητεία του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και το συμβόλαιό του με την ομοσπονδία, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Το θέμα είναι ηθικής τάξης, γιατί στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα δεν μπορεί να υπάρχει το σλόγκαν προς τους ψηφοφόρους «υποδεχτείτε τώρα τον προπονητή της εθνικής ομάδας».

ΚΥΡΙΕ υφυπουργέ Αθλητισμού, αν είναι να παίρνει η αστυνομία τέτοιες πρωτοβουλίες (να κρατάει κλειστά τα εκδοτήρια των γηπέδων τις ημέρες των αγώνων και να απαγορεύει στους μεμονωμένους οπαδούς των φιλοξενουμένων την είσοδο στο γήπεδο), καλύτερα να μένει με τα χέρια σταυρωμένα. Ομως, γιατί, κ. Λιάνη, θα πρέπει να φθάνουμε στα άκρα; H απλή εφαρμογή των νόμων σε όλα τα επίπεδα, πιστεύουμε πως θα έλυνε το πρόβλημα της βίας. Είμαστε βέβαιοι πως συμφωνείτε, αλλά δεν περνάει, δυστυχώς, ο λόγος σας, αλλά εκείνος τον μεγαλοϊδιοκτητών των ΠΑΕ. Βαλτώσαμε…

ΝΑ ΠΟΥ μια ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων αθλητών συνοδεύεται και από υλική επιβράβευση. Οι καλύτεροι του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης για το 2003, όπως αναδείχθηκαν μετά την ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της συμπρωτεύουσας, είναι ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Τασούλα Κελεσίδου και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Φιλαθλητικού. Και τα βραβεία που θ’ απονεμηθούν αύριο, θα συνοδεύονται από επιταγή ύψους 9.000 ευρώ. Βράβευση – κίνητρο για τους άλλους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή