Τα «τρένα» Αιγάλεω, ΠΑΟΚ και ο εκτροχιασμός της AEK

Τα «τρένα» Αιγάλεω, ΠΑΟΚ και ο εκτροχιασμός της AEK

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκπλήξεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ευχάριστες μπορεί να θεωρηθούν οι παρουσίες του ΠΑΟΚ και του Αιγάλεω και δυσάρεστη της AEK και του Αρη.

Την καλύτερη πορεία της ιστορίας του πραγματοποιεί το Αιγάλεω. Τα «τρομερά μωρά» του Γιώργου Χατζάρα, με μικρά συμβόλαια, αλλά μεγάλη ψυχή βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και (δικαιολογημένα) κάνουν ευρωπαϊκά όνειρα. Το Αιγάλεω διέψευσε όλες τις προβλέψεις.

Στην αρχή πολλοί είπαν πως χωρίς τις ηχηρές μεταγραφές θα παλέψει για τη σωτηρία του. Μάλιστα, θεώρησαν ότι δικαιώθηκαν όταν μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές η ομάδα είχε ισάριθμες ήττες (από AEK και ΠΑΟΚ). H συνέχεια όμως ήταν αξιοθαύμαστη. Ενα φανταστικό σερί 12 αγώνων χωρίς ήττα, το οποίο «έσπασε» την τελευταία αγωνιστική από τον Ολυμπιακό, και με 30 βαθμούς συγκομιδή, έκανε ακόμη και τον πιο δύσπιστο να αναθεωρήσει τις αρχικές του απόψεις.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχοντας ένα βουνό από προβλήματα στην αρχή της περιόδου βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό. O Αγγελος Αναστασιάδης έχει καταφέρει να κρατήσει εκτός αποδυτηρίων το άγχος των προβλημάτων και να αγγίζει την ψυχή, όσων ποδοσφαιριστών παρέμειναν στην ομάδα.

Σε αντίθεση με τους προφήτες που προέβλεπαν πως η ομάδα θα βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση μετά τη μεγάλη φυγή των Καφφέ, Γεωργιάδη, Οκκά, Αμπονσά, Κουκιέλκα και Φρούσου το καλοκαίρι. O μόνος που είχε προβλέψει πως η ομάδα θα πάει καλύτερα από πέρυσι ήταν ο ίδιος ο τεχνικός της και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα φαίνεται να τον δικαιώνουν.

Η AEK άρχισε το πρωτάθλημα με πολλές φιλοδοξίες, ενθουσιασμό, ηχηρές μεταγραφές (Οκκάς, Λυμπερόπουλος) και εύκολο πρόγραμμα. Φιλοξενούσε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Κατάφερε να μαζέψει επτά βαθμούς στους τρεις αγώνες, αλλά μέχρι εκεί.

Η πορεία έβγαλε μύρια προβλήματα, παρά την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εμεινε από γήπεδο, διοίκηση και διάθεση για διάκριση, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου γύρου να βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό! H «Ενωση» αυτοκτόνησε, αφού σε οκτώ ματς στην (ουδέτερη) έδρα της είχε δύο ισοπαλίες με Παναθηναϊκό, Καλλιθέα και ισάριθμες ήττες με Ολυμπιακό, Χαλκηδόνα, ενώ ηττήθηκε στον Πύργο από τον Πανηλειακό.

Αρνητική παρουσία πραγματοποιεί και ο Αρης. Οι «κίτρινοι», οι οποίοι πέρυσι βρίσκονταν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, τώρα είναι στην επικίνδυνη ζώνη και μάλιστα με άλυτα προβλήματα.

Ο Ηρακλής, χωρίς τον Μυτιληναίο, αλλά με τον Ματς Γκίμπλαντ στο τιμόνι, φαίνεται να βρίσκει την ταυτότητά του τις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ ο Πανιώνιος, χωρίς πολλά από τα περσινά του στελέχη μοιάζει να «ψάχνεται». Οι νεοφώτιστοι Χαλκηδόνα και Πανηλειακός ήταν μια όαση στο πρωτάθλημα, με αφορμή το ανοιχτό ποδόσφαιρο που παίζουν, ενώ η Καλλιθέα δεν είχε ουσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή