Καθε Μερα Κυριακη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H χειμερινή μεταγραφική περίοδος λήγει σε τέσσερις ημέρες και όπως δείχνουν οι έως σήμερα αγοροπωλησίες, οι ομάδες… απλώνουν τα πόδια τους όσο είναι το πάπλωμά τους. Πολλοί ειρωνεύονται και κάνουν συγκρίσεις με άλλες εποχές, όταν οι ΠΑΕ μοίραζαν τα δισ., τις περισσότερες φορές για παίκτες που τελικά δεν προσέφεραν τίποτα.

Η στήλη θα συμφωνήσει απολύτως με την πολιτική που ακολουθούν οι διοικήσεις των ομάδων. Ισως είναι μία από τις ελάχιστες σωστές τακτικές που ακολουθούν για να συμμαζέψουν τα οικονομικά τους ανοίγματα. Θα πείτε και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν, αφού το ταμείον είναι μείον; Να αγοράσουν με δισ. και να τρέχουν πάλι να ζητιανεύουν από το κράτος που τους έχει κλείσει τις κάνουλες; Αναγκάστηκαν λοιπόν, εκ των πραγμάτων, να βαδίσουν μ’ αυτόν τον σχεδιασμό.

Αυτός όμως ο σφικτός οικονομικός σχεδιασμός είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και την ανάδειξη νέων παικτών από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παικτών που έμεναν στη σκιά των «παλτών» που έρχονταν στη χώρα μας, είτε για να συμπληρώσουν τα συντάξιμά τους χρόνια είτε για να κάνουν τις αρπαχτές τους και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων, όταν επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Επιπλέον, θα γλιτώσουν οι ομάδες και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο κι άλλα ρεζιλέματα στην UEFA, όπου προσέφευγαν οι ξένοι παίκτες όταν οι ομάδες δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η προσγείωση στη νέα οικονομική κατάσταση θα επιφέρει κι άλλο ένα καλό: Θα βάλει φρένο στις αλόγιστες απαιτήσεις των παικτών, οι οποίοι παροτρυνόμενοι από τους μάνατζερ που θησαυρίζουν εις βάρος του ταλέντου τους, ζητούσαν το βάρος τους σε χρυσό για να βάλουν την υπογραφή τους σ’ ένα συμβόλαιο.

Υπάρχει βέβαια και η άποψη, ότι μπορεί να χαθούν οι καλοί παίκτες για τις ομάδες, αφού θα υπάρξει διαρροή προς το εξωτερικό, όπου ακόμα τα συμβόλαια, σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα, παραμένουν υψηλά. Ομως αυτό θα είναι το ελάχιστο κακό που μπορεί να συμβεί, αφού οι περιπτώσεις θα είναι πολύ λιγότερες απ’ αυτές που θα προκύψουν με την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Και στο φινάλε, μπορούν αυτοί να χαθούν για τις ομάδες, όχι όμως και για την Εθνική, γιατί αυτή θα βγει κερδισμένη, αφού οι «ξενιτεμένοι» θα βοηθήσουν, με την εμπειρία τους, την ισχυροποίησή της.

Και για τον απλούστατο λόγο. Θα αγωνίζονται σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και όχι στο ελληνικό, όπου τα αποτελέσματα των περισσοτέρων αγώνων είναι εκ των προτέρων δεδομένα. Γι’ αυτό, για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή