Στα χαρακώματα για το γήπεδο

Στα χαρακώματα για το γήπεδο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά ποιοι είναι οι πλέον πολυάριθμοι ψηφοφόροι; Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ή οι κάτοικοι των περιοχών πέριξ του πάρκου Γουδή; Σε αυτούς τους συλλογισμούς θα πρέπει, φυσιολογικά, να έχει περιπέσει από εχθές ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλος, μετά τις αντιδράσεις στα σχέδια ανέγερσης γηπέδου του ΠΑΟ στην περιοχή.

«Θεωρούμε απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού», υπογραμμίζεται στο ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου, το οποίο κάνει λόγο για «σκοπιμότητες ελάχιστο χρόνο πριν από τις εκλογές». Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης υπογραμμίζεται ότι η πρόταση Βενιζέλου δεν σέβεται τις υπάρχουσες μελέτες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και του Πολυτεχνείου αλλά και την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως δασική ή αναδασωτέα και έχει παραχωρηθεί στους δήμους Αθήνας και Ζωγράφου ως χώρος πρασίνου.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι ήδη στην περιοχή υπάρχουν ποικίλες χρήσεις (8 νοσοκομεία, 5 υπουργεία, η Πολυτεχνειούπολη κ.λπ.) οι οποίες και δεν συνάδουν με τη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Αντίστοιχη θέση έχουν λάβει στο παρελθόν και οι δήμοι Ζωγράφου, Χολαργού και N. Ψυχικού, ενώ αντίθετος στην κατασκευή γηπέδου στην περιοχή «Γουδή» ήταν και ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. K. Λαλιώτης.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή». Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως ο «ο κ. Βενιζέλος συσκέπτεται μόνον με τις ΠΑΕ, αγνοώντας τους πολίτες και τους δήμους που υφίστανται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής? είναι μία άκρως ψηφοθηρική κίνηση, τελείως εχθρική προς τους κατοίκους και το περιβάλλον της Αθήνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή