ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διστάζει να υπογράψει ο υφυπουργός τις αλλαγές παικτών

Στα… αζήτητα του γραφείου του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Λιάνη παραμένει η υπογραφή της απόφασης για τις αλλαγές των ξένων και των κοινοτικών παικτών στο πρωτάθλημα της A1, καθώς φαίνεται ότι ο κ. Λιάνης διστάζει να αποδεχθεί την κοινή εισήγηση του ΕΣΑΚΕ και της EOK, φοβούμενος ότι θα «καταρρεύσει» τη συμφωνία κυρίων για τον συσχετισμό των πέντε ξένων και των Ελλήνων παικτών σε κάθε ομάδα.

Ο κ. Λιάνης είχε δεσμευθεί ότι θα υπογράψει την κοινή εισήγηση των αρμοδίων φορέων, αλλά η κωλυσιεργία του υφυπουργού Αθλητισμού αποδεικνύει τον «εγκλωβισμό» του, καθώς όποια ομάδα είναι δυσαρεστημένη από την εισήγηση του ΕΣΑΚΕ και της EOK μπορεί να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, με στόχο να αλλάξει ολοκληρωτικά το έμψυχο δυναμικό της με όσους Ευρωπαίους παίκτες επιθυμεί.

Προφανώς, οι περισσότερες πιέσεις… πηγάζουν από τον Ολυμπιακό, που μπορεί να μην προσδοκά άμεσο αποτέλεσμα από την ευρωπαϊκή, δικαστική οδό, αλλά έχει «μπλοκάρει» τη χρησιμοποίηση του Μουγιεζίνοβιτς στον Παναθηναϊκό, του Αλίχοτζιτς στον ΠΑΟΚ και του Μάρκοβιτς στον Πανιώνιο.

-Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Γιόζεφ Μπλάτερ θα έχει σήμερα το μεσημέρι, στη Ζυρίχη, ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος, για να συζητηθούν κοινοί τρόποι αντιμετώπισης των «λιγκών» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μπάσκετ.