Παλικαρήσια νίκη του ΠΑΟ με Σκίπερ στη δεύτερη παράταση

Παλικαρήσια νίκη του ΠΑΟ με Σκίπερ στη δεύτερη παράταση

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H… μεταμεσονύχτια νίκη του Παναθηναϊκού στο «Παλαντόζα» της Μπολόνια, κόντρα στη Σκίπερ και με σκορ… NBA (118-114), ύστερα από δύο συγκλονιστικές παρατάσεις (85-85, 100-100), φέρνει δικαιότατα τους «πράσινους» στην τρίτη θέση του β΄ ομίλου, αφού άντεξαν στη δυνατή, ιταλική έδρα και είχαν την αυτοπεποίθηση για να γράψουν τον «δικό» τους επίλογο, στο «θρίλερ» που διήρκεσε τρεις ώρες και αποτέλεσε διαφήμιση του μπάσκετ.

Στο δυνατό «μπράντεφερ» του Νίκου Χατζηβρέττα με τον Σέρβο Βούγιανιτς, ο Ελληνας διεθνής κέρδισε στα… σημεία, καθώς παρέμεινε στο παρκέ, μέχρι τη λήξη και της 2ης παράτασης, ενώ ο προσωπικός αντίπαλός του αποχώρησε με 5 φάουλ στην πρώτη παράταση. O Γιάκα Λάκοβιτς ήταν ο «πιλότος» του ΠΑΟ στις δύο παρατάσεις που ίσως να μην είχαν χρειαστεί, αν οι ψηλοί συμπαίκτες του είχαν κερδίσει το αμυντικό ριμπάουντ (το κέρδισε ο Μότολα και ισοφάρισε ο Μαντσινέλι).

ΣΚΙΠΕΡ: Μότολα 20, Μαρτινέλι 12, Μπελινέλι 14 (2), Σμόντις 2, Φουλς 3, Ποτζέκο 8, Βούγιανιτς 34 (8), Βαν ντε Σπίγκελ 13, Λόρμπεγκ 2, Πράτο 1, Ντελφίνο 5.

ΠΑΟ: Καλαϊτζής 3, Παπανικολάου 8 (1), Λάκοβιτς 29 (4), Μπατίστ 16, Χατζηβρέττας 20 (4), Μίντλεντον 9, Μακ Ντόναλντ 20, Μουγιεζίνοβιτς 13 (1).

ΒΕύγε, Μαρούσι! H πρωτοπόρος ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος πέτυχε την έβδομη, συνεχόμενη νίκη της και στη FEL, επικρατώντας 91-85 της Ντιναμό, στη Μόσχα και καταδιώκει, πλέον, τη δεύτερη θέση του ομίλου της για να εξασφαλίσει και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. H επιτυχία του Αμαρουσίου στην παγωμένη Μόσχα, ήταν διπλή, καθώς κάλυψε και τη διαφορά της ήττας του στο πρώτο παιχνίδι (82-84).

Οι παίκτες του Γιαννάκη «εξαφάνισαν» τον Νίκο Οικονόμου, «σίγησαν» τον Τζόουνς και απειλήθηκαν κατά το ελάχιστο από τον Τζίμι Ολιβερ, ενώ η έκπληξη του τρίτου δεκαλέπτου σημειώθηκε από τους Αγαδάκο (18π.) και Νικολαΐδη (12π.), οι οποίοι διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Ντομάνι 7, Μέρσιτς 15, Φετίσοφ 2, Οικονόμου 22, Μιλισιάβιεβιτς 8, Λιτλ 4, Ολιβερ 17, Τζόουνς 6, Ντεμεκίνε 4.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 22, Σμίλιανιτς, Χάτσον 13, Νικολαΐδης 12, Αγαδάκος 12, Καράγκουτης, Σπανούλης 10, Γκργκατ 11, Πόποβιτς 11.  

O κοινωνικός χαρακτήρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μπάσκετ ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση κορυφής που είχαν, στη Ζυρίχη, ο πρόεδρος της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ με τον ομόλογό του στη FIBA Europe Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή