Πολυτεχνείο: «Οχι γήπεδο στο Γουδί»

Πολυτεχνείο: «Οχι γήπεδο στο Γουδί»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H δημιουργία αθλητικού συγκροτήματος στο Γουδί θα ακυρώσει οριστικά την προοπτική δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου», υπογραμμίζει το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου. Απαντώντας στις προθέσεις του υπουργού Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλου, με τις οποίες συναίνεσαν οι κ. B. Παπανδρέου και Ντ. Μπακογιάννη, το επιστημονικό δυναμικό που διαμόρφωσε το σχέδιο δημιουργίας του Πάρκου υπογραμμίζει ότι «στον χώρο δεν υπάρχει ενιαία έκταση για να παραλάβει το γήπεδο και, συνεπώς, η υλοποίησή του θα σημάνει είτε την κατεδάφιση των υφιστάμενων ιστορικών κτιρίων ή τη δόμηση του άλσους και του ρέματος του Ιλισού».

Στη ζώνη προστασίας

Ο χώρος έχει χαρακτηρισθεί, ήδη από το 1985, ως μητροπολιτικός χώρος πρασίνου με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας ενώ έχει ενταχθεί στη B΄ ζώνη προστασίας Υμηττού. Παράλληλα είναι υπερκορεσμένος καθώς φιλοξενεί 9 πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία, τρία υπουργεία, τα κτίρια του Πολυτεχνείου και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ στην ίδια έκταση έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν τα αγωνίσματα του μοντέρνου πεντάθλου και της αντισφαίρισης, ενώ κατασκευάζεται Χωριό Τύπου που θα χρησιμοποιηθεί, μεταολυμπιακά, ως φοιτητική εστία. Κατά το ΕΜΠ, «η κατασκευή γηπέδου θα έχει ως αποτέλεσμα τη δόμηση και τον κατακερματισμό του τελευταίου αδόμητου χώρου στην κεντρική περιοχή της Αθήνας, θα επιβαρύνει το πολεοδομικό και κυκλοφοριακό περιβάλλον των όμορων δήμων, θα υποβαθμίσει μεγάλες νοσοκομειακές και πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και θα αποκόψει τη φυσική και οπτική επικοινωνία της πόλης με τον ορεινό όγκο του Υμηττού». «Σήμερα έχει γίνει κατανοητό ότι η μόνη θεμιτή επιδίωξη για το σύνολο του χώρου είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, χωρίς αντιφατικούς και αποσπασματικούς σχεδιασμούς», καταλήγει το ΕΜΠ. Φαίνεται, όμως, ότι αυτό που είναι «κατανοητό» για το Πολυτεχνείο, δεν βρίσκει την κατανόηση της πολιτικής ηγεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή