Κάθε λαμπαδηδρόμος μπορεί να αποκτήσει τη δάδα με 305 ευρώ

Κάθε λαμπαδηδρόμος μπορεί να αποκτήσει τη δάδα με 305 ευρώ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 305 ευρώ συν ΦΠΑ κάθε λαμπαδηδρόμος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τη δάδα. H διοίκηση της Οργανωτικής Επιτροπής υποστήριξε ότι έχει αποφασίσει να τη διαθέτει και μέσω κάρτας Visa, με 12 άτοκες δόσεις… Τα 305 ευρώ (συν ΦΠΑ) αντιπροσωπεύουν, κατά την ηγεσία της «Αθήνα 2004», το κόστος κατασκευής της ολυμπιακής δάδας. Πρόκειται να κατασκευαστούν 16.000 δάδες και όσες δεν αγοραστούν από λαμπαδηδρόμους (μόνον αυτοί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη δάδα που μετέφεραν) θα διατεθούν σε πλειστηριασμό.

Χθες παρουσιάστηκε και η μακέτα του Βωμού (φωτογραφία), ο οποίος θα φιλοξενεί την ολυμπιακή δάδα σε κάθε στάση της. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται 10 με 12 ώρες διαδρομής, με ενδιάμεσες στάσεις των 15 και 30 λεπτών, ενώ στις πρωτεύουσες νομών θα πραγματοποιούνται στάσεις μιας ώρας. Οι διαστάσεις του Βωμού είναι ένα μέτρο και δέκα εκατοστά ύψος, 45 εκατοστά διάμετρος, ενώ το ύψος της φλόγας θα είναι 30 εκατοστά. Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό όπως και στη δάδα και στη μέση υπάρχει το υλικό το οποίο μπορεί να αντικατοπτρίζει μέσα στον Βωμό οτιδήποτε υπάρχει πίσω του. O Βωμός σχεδιάστηκε από τον κ. Βαρώτσο, ο οποίος είχε σχεδιάσει και τη δάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή