Αρωμα Ολυμπιακών με απώλεια στο τζούντο

Αρωμα Ολυμπιακών με απώλεια στο τζούντο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τη… μεγάλη μεταγραφή, τον χάλκινο ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ (με τα χρώματα της Γεωργίας) Γκεόργκι Βαζαγκασβίλι, θα παραταχθούν σήμερα οι αθλητές και οι αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων τζούντο στο νεότευκτο κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο, το οποίο ανοίγει τις πύλες του προκειμένου να φιλοξενήσει προολυμπιακό τεστ. O τζουντόκα των 66 κ. δεν θα αγωνιστεί, καθώς αντιμετωπίζει ένα προσωπικό πρόβλημα. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 147 αθλητές και αθλήτριες από 19 χώρες, στις κατηγορίες των 52, 63, 78 κ. (γυναίκες) και στα 66, 81, 100 κ. (άνδρες).

Στα τατάμι των Ανω Λιοσίων θα δώσουν το «παρών» κορυφαίοι αθλητές του αθλήματος. Ξεχωρίζουν οι Λεμέρ (Γαλλία, 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα 100 κ.), Μπουντόλιν (Εσθονία 3ος στον κόσμο στα 81 κ.) και η Αυστραλέζα M. Πεκλί (χάλκινο μετάλλιο στα 57 κιλά, στους Ολυμπιακούς).

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες των κατηγοριών, που προπονούνται με τις εθνικές ομάδες, καθώς και πολλοί επίλεκτοι. Ανάμεσά τους οι Δ. Ηλιάδης (100 κ.) και Καραγιαννοπούλου (52 κ.). «Τα μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση περνούν σε δεύτερη μοίρα. Βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς και κάποιοι από τους αθλητές δεν θα αγωνιστούν στις κατηγορίες τους. Περιμένουμε, πάντως, να δούμε κάποια πράγματα. Στη συνέχεια, θα αγωνιστούμε σε διάφορα τουρνουά στο εξωτερικό. Το στάδιο είναι εκπληκτικό», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος.

Οι αγώνες θα αρχίζουν καθημερινά στις 10.30 με τους προημιτελικούς και τους αγώνες της δεύτερης ευκαιρίας (repechage). Στις 14.00 θα υπάρχει ένα διάλειμμα και στις 16.30 θα διεξάγονται τελικοί που θα ολοκληρώνονται στις 18.00.

Το τζούντο είναι το πρώτο άθλημα ασιατικής προσέλευσης που μπήκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων (το 1964 στο Τόκιο) και θεωρείται εκτός από μια εξελιγμένη πολεμική τέχνη και ένας ολόκληρος τρόπος ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή