ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ: Στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Λιάνη έφθασαν χθες παραολυμπιονίκες, πρωταθλητές με ειδικές ανάγκες και οι προπονητές τους για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους. Στους αθλητές οφείλονται οδοιπορικά από το 2002 και πριμ για διεθνείς επιτυχίες τους. O κ. Λιάνης τόνισε ότι τα πριμ των αθλητών και προπονητών θα δοθούν συνολικά σε όλον τον ελληνικό αθλητισμό. Είπε ότι είναι 4,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1.417.021 αφορούν τον ειδικό αθλητισμό. Υποσχέθηκε, επίσης, ότι έδωσε εντολή να καταβληθούν, χωρίς καθυστέρηση, τα οδοιπορικά. O Σύλλογος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών ανακοίνωσε ότι οι χθεσινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κάποιων μελών του έγιναν χωρίς έγκριση της διοίκησης.

ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ: Στην A΄ κατηγορία ανδρών (δεύτερη τη τάξει, αφού υπάρχει και η υπερ-κατηγορία) του παγκοσμίου ομαδικού πρωταθλήματος (Κατάρ, 1-7/3) θα μετάσχει η Ελλάς, μολονότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2001 είχε αναδειχθεί 9η. Αυτή η κατάφωρη αδικία συμβαίνει, διότι, με βάση τις θέσεις και τους βαθμούς των τριών καλύτερων αξιολογημένων αθλητών κάθε χώρας, η Ελλάς είναι 14η και το 2001 δεν είχε καταταγεί στην κορυφαία οκτάδα. H γυναικεία μας ομάδα θα μετάσχει στη B’ κατηγορία. Αδικείται και αυτή, αφού το 2001 είχε πάρει την 22η θέση στον κόσμο και, άρα, έπρεπε να τοποθετηθεί στην A’ κατηγορία.

ΒΟΛΕΪ: O Ηρακλής απέκτησε τον σπουδαίο διεθνή Γάλλο Φρανς Γκρανβορκά από την ιταλική Τριέστε. O Γκρανβορκά θα αντικαταστήσει τον Σλοβάκο Μπράνκο Πίστοβιτς, τον οποίο ο «Γηραιός» αποδέσμευσε.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στον Αγιο Κοσμά, η εθνική μας ομάδα των γυναικών αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Σκωτίας. Προηγήθηκε στο 13΄ με την Παντελιάδου και ισοφαρίστηκε στο 71΄. Αγωνίσθηκαν οι Μόσχου (65΄ Γιατράκη), Λαγουμτζή, Σμιθ, Καββαδά (67΄ Καλύβα), Μπένσον, Στρατάκη (90΄ Πουρίδου), Μιχαηλίδου, Χατζηγιαννίδου, Λοζένο, Λαζάρου (70΄ Τεφάνη), Παντελιάδου (85΄ Παπαδοπούλου).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Οι Αλ. Τσόλτος, A. Ζήσιμος, N. Ξυλούρης, Σ. Πάστρας, I. Δρυμωνάκος, Ειρ. Κώστα, Αθ. Τζαβέλλα, Z. Δημοσχάκη και Ελ. Κωστή θα αγωνισθούν από σήμερα ώς και την Κυριακή στο μίτινγκ της Γενεύης.

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Με χτύπημα πέναλτι του Αγγου στην εκπνοή του αγώνα, η Μαρκό νίκησε 1-0 τη Βέροια και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 32 β.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: H Νέα Ιωνία έγινε η τρίτη ομάδα, μετά την Αναγέννηση Αρτας και την Ορμή, που εξασφάλισε την πρόκριση στο φάιναλ φορ του κυπέλλου γυναικών, μετά την παραίτηση του Φιλίππου Βέροιας. H τελευταία θέση θα κριθεί την Κυριακή στον αγώνα Κύδων Χανίων – Μακεδονικός.

ΕΠΑΕ: Με πρόστιμο 13.000 ευρώ τιμωρήθηκε η AEK για τα επεισόδια οπαδών της στον αγώνα με το Αιγάλεω.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ: H Ενωση Αθλητικών Συντακτών Κύπρου θα βραβεύσει την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου για την πρόκρισή της στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή