ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ΜΕΓΑΣ Αλέξανδρος έβγαλε από τη θήκη το σπαθί του και ξέμπλεξε μια και καλή με τον γόρδιο δεσμό. Στην AEK τι να κάνουν; Αν το δεις από τη μία πλευρά, λες ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουν την ομάδα να διαλυθεί κάτω από τόση πίεση, επειδή ο εγωισμός του Μπάγεβιτς δεν τον αφήνει να κάνει ούτε βήμα πίσω από την περίφημη δήλωσή του «μόνο νεκρός θα φύγω από την AEK». Από την άλλη, όμως, δεν είναι δυνατόν να αφήσεις να κάνουν κουμάντο με το «έτσι θέλω», στην ομάδα, 200-300 άτομα. Αν τους περάσει σήμερα με τον Μπάγεβιτς, αύριο θα βρουν κάτι άλλο, κατά το γνωστό «δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ’ ανεβεί στο κρεβάτι»!

ΜΠΡΟΣ γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή, εκεί που έχουν φθάσει τα πράγματα. Αν από την αρχή είχαν όλοι (διοίκηση, προπονητής, παίκτες, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι) αγνοήσει τις ασχήμιες των ολίγων φανατικών, η φωτιά θα είχε σβήσει μόνη της. Αντιθέτως, όσο πιο πολύ «τρελαίνονται» και αντιδρούν, τόσο πιο

πολύ δύναμη τους δίνουν να συνεχίζουν στο ίδιο τροπάρι.

ΠΕΡΑ απ’ αυτό το μείζον θέμα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα καλύψει η διοίκηση το τεράστιο άνοιγμα που υπάρχει μέχρι τέλους της χρονιάς. Τα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα διαρκείας σώθηκαν. Εισιτήρια θα κόβονται ελάχιστα, ούτε που τα υπολογίζει κανείς στα έσοδα. Οι χορηγίες είναι πολλές αλλά πολύ φθηνές, όλες μαζί δεν καλύπτουν ούτε το μισό συμβόλαιο του Τσιάρτα. Τι θα γίνει λοιπόν; Θα βρέξει χρήμα; Πώς θα βρεθούν τα εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να κλείσουν ένα σωρό μαύρες τρύπες; O ευρών την απάντηση κερδίζει και το μετοχικό πακέτο της ομάδας…

ΜΠΡΑΒΟ στον κ. Λιάνη που κόπτεται για την ενότητα των ομάδων-μελών του ΕΣΑΚΕ και ζητεί ομόφωνη απόφαση της «λίγκα» για να υπογράψει υπουργική απόφαση για την αλλαγή των δύο ξένων και των δύο κοινοτικών παικτών στο πρωτάθλημα.

Αδεν δεχόταν και τόσες πιέσεις από τη μοναδική ομάδα που μειοψήφησε στη σχετική ψηφοφορία, θα είχε την ίδια έγνοια για το πρωτάθλημα μπάσκετ; Αλλά, το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος υπουργός αποφασίζει αναλόγως με το ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα έχει φύγει από το γραφείο του. Σ’ όλους τους προηγούμενους μπορεί να έχει πει «ναι» στα αιτήματά τους, ακόμα κι αν είναι άκρως αντίθετα και συγκρουόμενα, αλλά το όφελος θα ανήκει στον τελευταίο που θα φύγει από το γραφείο του. Για τέτοια σταθερότητα απόψεων, μιλάμε…

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ήταν πολύ «στραβό» για τις τρεις ελληνικές ομάδες στην αφετηρία της Ευρωλίγκα, αλλά τελικά δεν το «έφαγε και ο γάιδαρος». Και οι ομάδες βελτίωσαν την απόδοσή τους, αλλά και ο Ρήγας έβαλε το… χεράκι του για να αποφευχθεί ο ελληνικός διασυρμός.

«ΕΙΧΑ σύσκεψη με τον venue manager για τη rehearsal». Πώς; Δεν καταλάβατε; Δεν πειράζει. Αρκεί που κατάλαβαν στο «2004». Οι άνθρωποι της εταιρείας, όπως αποκαλούν τον οργανισμό «Αθήνα 2004», προσπαθούν να καθιερώσουν μια νέα «ελληνική» γλώσσα, στην οποία οι όροι «διευθυντής εγκαταστάσεων», «δοκιμή» και αναρίθμητοι άλλοι έχουν αντικατασταθεί από τα διάφορα «βένιου μάνατζερ», «ριχέρσαλ» και λοιπά.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, μ’ ευχάριστη έκπληξη είδαμε, σ’ έκδοση του Τομέα Ολυμπιακής Πληροφόρησης, το κοινώς λεγόμενο fax, να το αποκαλούν συσκευή τηλεομοιοτυπίας, τα κομπιούτερ, υπολογιστές κ.λπ. Ας σώσουμε, λοιπόν, τη γλώσσα μας, εμείς οι δημοσιογράφοι.

ΕΝΤΑΛΜΑ σύλληψης έχει βγει εις βάρος του πρώην προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας τάε-κβον-ντο, Ουν Γιονγκ Κιμ. O Νοτιοκορεάτης, που κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων, παραιτήθηκε από την προεδρία και οι άνθρωποι του αθλήματος πρότειναν να πάρει τη θέση του ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Αθανάσιος Πραγαλός. Λέτε να είναι… συμβολικό;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή