ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μεταγραφές μετά την ολοκλήρωση «Καραϊσκάκη»

Ας μην κρυβόμαστε: έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου… Οχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει η διάθεση για να δαπανηθούν μεγάλα ποσά στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Το τι συμβαίνει εκτός των τειχών των πρωταθλητών, είναι άλλου… παπά ευαγγέλιο. Στους «ερυθρολεύκους», όμως, το έχουν πάρει απόφαση πως τον χειμώνα δεν θα καταξοδευτούν, προκειμένου να ενισχύσουν το δυναμικό της ομάδας. Οι Πειραιώτες λένε πως θα μπουν σε μεγάλα έξοδα το καλοκαίρι, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί (σε χρόνο-ρεκόρ, είναι η αλήθεια) το Στάδιο Καραϊσκάκη. Τότε, θα θέλουν να φέρουν… νέους πρωταγωνιστές, αν και από μόνο του το νέο σύγχρονο σπιτικό θα αποτελεί τον καλύτερο… κράχτη.

Η ουσία είναι πως όσα κενά εντοπίστηκαν από όλους όσοι παρακολούθησαν τον Ολυμπιακό στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, στο ντέρμπι της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου, αλλά κυρίως στα έξι ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πρόκειται να υπερκαλυφθούν τώρα. Ορισμένες διορθωτικές κινήσεις γίνονται με τα λιγότερα δυνατόν έξοδα. Και αυτό ώς ένα βαθμό είναι απολύτως δικαιολογημένο, αν δεχθούμε πως η μεγαλύτερη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό είναι το Στάδιο Καραϊσκάκη, η κατασκευή του οποίου είναι μία μεγάλη οικονομική πληγή για τα ταμεία του ερυθρόλευκου συλλόγου. Τόσο μεγάλη, που δεν χωράει και μεταγραφική… αιμορραγία.

Βεβαίως, αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα απ’ τον σκεπτόμενο φίλο των «ερυθρολεύκων» να διερωτηθεί εύλογα: πρώτον, θα λυθούν τα επιθετικά προβλήματα του Ολυμπιακού, που τόσο πολύ του στοίχισαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης; Δεύτερον, με την αποχώρηση Αντζα, ποιος ποδοσφαιριστής θα καλύψει το κενό του, το οποίο -όπως λένε άνθρωποι μέσα απ’ την ομάδα- φάνηκε πολύ στο «ναυάγιο» με τη Γιουβέντους, όπου η κακιά μοίρα ήθελε να μην αγωνίζεται και ο Ακης Στολτίδης; Αυτά είναι τα δύο βασικά ερωτήματα, για να μην μπούμε σε επιμέρους απορίες που αφορούν άλλες θέσεις.

Η πρώτη απάντηση που δίνεται κάτω απ’ το «ερυθρόλευκο» τραπέζι είναι πως με αυτό το δυναμικό και ενώ ήταν σε εξέλιξη το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός πήρε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, έχοντας πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Γιατί να μην έχει εξίσου καλή πορεία στον δεύτερο γύρο. Οσο για τις προβληματικές εμφανίσεις στο 2004: κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι Πειραιώτες κατεβάζουν στροφές στη μηχανή τους και στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος είναι αυτοί που πρέπει να είναι. Ιδωμεν…