Δέσμευση ή κινητοποιήσεις

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις επερχόμενες εκλογές και στον Πειραιώτη πρωθυπουργό έχουν εναποθέσει, πλέον, τις ελπίδες τους οι άνθρωποι του στίβου του Πειραιά για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του σταδίου, που ζητούν να κατασκευασθεί. O κ. Σημίτης θα επισκεφθεί αύριο τον Πειραιά και θα εξαγγείλει έργα για την ευρύτερη περιοχή. Ελπίζουν, λοιπόν, ότι θ’ αναφερθεί και στο ζήτημα που τους καίει, αφού μετά την κατεδάφιση του «Καραϊσκάκη» ο στίβος του Πειραιά παραμένει άστεγος. Σε σύσκεψη μελών του ΠΑΣΟΚ Πειραιά, στην οποία παρευρέθη και ο γ.γ. Ολυμπιακών Αγώνων, Κώστας Καρτάλης, προτάθηκε από βουλευτές να κατασκευασθεί προπονητήριο στον περιβάλλοντα χώρο του «Ειρήνης και Φιλίας». O κ. Καρτάλης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά τους Ολυμπιακούς. Οι βουλευτές πρότειναν, επίσης, το αθλητικό κέντρο που θα αντικαταστήσει τις χρήσεις του κεντρικού «Καραϊσκάκη», ν’ ανεγερθεί στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ. O κ. Καρτάλης προτείνει να κατασκευασθεί στάδιο στο Σχιστό, κάτι που απορρίπτεται, διότι ουδόλως εξυπηρετεί τον Πειραιά. Επίσης, μιλάει για κάποιο στάδιο στου Ρέντη. Εκεί υπάρχει προπονητήριο με στίβο περιμέτρου 200 μ. Για να κατασκευασθεί, όμως, κανονικό στάδιο, έπρεπε να γίνουν απαλλοτριώσεις. Αρχικά είχε λεχθεί ότι θα γίνονταν. Ομως, όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά, Δημ. Γκερλές, «ούτε αυτή η λύση «περπάτησε»». Τώρα ενδέχεται ο Ολυμπιακός να αναβαθμίσει το προπονητήριο, με την τοποθέτηση ταρτάν. Αυτό, όμως, δεν λύνει το πρόβλημα.

«Αν ο πρωθυπουργός δεν εξαγγείλει κάτι τώρα, θα κάνουμε τις κινητοποιήσεις που έχουμε αποφασίσει. Αλλα περιθώρια δεν υπάρχουν», τονίζει ο κ. Γκερλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή