Ραντεβού με το μέλλον

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμους αγώνες δίνουν σήμερα οι εκπρόσωποί μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα βόλεϊ. Το μέλλον του Ολυμπιακού (κυρίως) και του Ηρακλή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ανδρών (Τσάμπιονς Λιγκ) ίσως κριθεί στις σημερινές συναντήσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στη Γλυφάδα (18.30) τη γερμανική Μπερλίν, ενώ ο «Γηραιός» αντιμετωπίζει στη Ρωσία τη διοργανώτρια του φάιναλ φορ Μπέλγκοροντ. Για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Τοπ Τιμς γυναικών, τα Βριλήσια θα παίξουν εκτός έδρας με τη γερμανική Αλιουντ Φάρμα, ενώ ο Φιλαθλητικός θα υποδεχθεί τη βελγική Τόνγκερεν (17.30).

Χωρίς τον Μίλαν Μάρκοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά με ανεβασμένο το ηθικό, υποδέχεται ο Ολυμπιακός την Μπερλίν. Την απουσία του Σέρβου θα καλύψει ο Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος. Οι «Πειραιώτες», πριν από μία εβδομάδα νίκησαν εκτός έδρας τους Γερμανούς (3-1). Το ίδιο πρέπει να κάνουν και σήμερα στη Γλυφάδα και, μάλιστα χωρίς να χάσουν σετ. Με νίκη εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό τη 2η θέση του ομίλου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πάρουν και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς εκεί προκρίνεται η καλύτερη δεύτερη απ’ όλους τους ομίλους. Σε περίπτωση ήττας, τα όνειρα για πρόκριση σβήνουν.

Μία από τις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και το πολικό ψύχος αντιμετωπίζουν σήμερα οι παίκτες του Ηρακλή. Το θερμόμετρο στο Μπέλγκοροντ δείχνει -25 βαθμούς και οι «κυανόλευκοι» δυσκολεύθηκαν πολύ να προσαρμοστούν στην τόσο χαμηλή θερμοκρασία. O Αλέκος Λεώνης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκι Ζελιάσκοφ, ο οποίος χτύπησε στο χέρι στον αγώνα με την AE Νίκαια και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από την κερκίδα. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ηρακλής νίκησε με 3-0 τη Λοκομοτίβ, στον Εύοσμο. Το έργο των δευτεραθλητών Ελλάδος δεν αναμένεται εύκολο αυτή τη φορά, καθώς στο πρώτο παιχνίδι η ρωσική ομάδα δεν παρατάχθηκε πλήρης. Στη σύνθεση της Μπέλγκοροντ, υπάρχουν οι περισσότεροι από τους παίκτες της εθνικής Ρωσίας, κάποιοι από τους οποίους δεν αγωνίστηκαν στη Θεσσαλονίκη επειδή είχαν κουραστεί από τη διεκδίκηση της πρόκρισης στο προολυμπιακό τουρνουά. Ακόμα όμως και σε περίπτωση ήττας, ο μέχρι τώρα αήττητος στην Ευρώπη Ηρακλής θα συνεχίσει να «πλάθει» όνειρα πρόκρισης για την επόμενη φάση. Στη συνέχεια της διοργάνωσης, θα παίξει στην Τσεχία με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου του, Ντούκλα, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα αντιμετωπίσει τη Ματσεράτα.

Την πρόκριση στους «4» του Τοπ Τιμς Καπ διεκδικούν τα κορίτσια των Βριλησίων και του Φιλαθλητικού / ΠΑΟΚ. Ενα σετ είναι ο στόχος των Βριλησίων απέναντι στις Γερμανίδες, ώστε να πάρουν το «εισιτήριο» στον εντός έδρας αγώνα (28/1). Οι αθλήτριες της ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλουν να νικήσουν την Τόνγκερεν με όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια πόντων, ώστε να έχουν το «πάνω χέρι» στη ρεβάνς στο Βέλγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή