Γλυκόπικρο βράδυ για Ηρακλή και Ολυμπιακό

Γλυκόπικρο βράδυ για Ηρακλή και Ολυμπιακό

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νίκη που δυσαρέστησε και μια ήττα που δεν απογοήτευσε, ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στους χθεσινούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών στο βόλεϊ. O μεν Ολυμπιακός νίκησε, στη Γλυφάδα, την Μπερλίν, αλλά το σετ που έχασε ίσως αποβεί μοιραίο, όσον αφορά την πρόκρισή του στην εξάδα. Αντίθετα, ο Ηρακλής, παρότι έχασε στη Ρωσία από την Μπέλγκοροντ με 1-3 (22-25, 21-25, 25-21, 18-25), παραμένει πρώτος στον όμιλό του, έχοντας καλύτερη διαφορά στα σετ από τη χθεσινή αντίπαλό του.

Το 3-1 (31-33, 25-20, 25-11, 25-21) του Ολυμπιακού δεν συνοδεύτηκε με πανηγυρισμούς, όπως, θεωρητικά, θα έπρεπε. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κουρνέτα: «Ηταν μεν σημαντική νίκη, αλλά θα θέλαμε να είναι με 3-0, γιατί η καλύτερη δεύτερη ομάδα θα κριθεί στα σετ. Οπως έχουν τα πράγματα, φαβορί είναι η βελγική Κνακ. Σήμερα (χθες) αρχίσαμε μουδιασμένα. Είναι δύσκολο, όταν παίζεις Τετάρτη – Σάββατο, να ξεχνάς ένα παιχνίδι, ειδικά όταν αυτό είναι με τον Παναθηναϊκό, ακόμη κι αν έχεις νικήσει». Επισημάναμε, ότι πρέπει, πλέον, στην Ιταλία, με την Τρεβίζο, να κυνηγήσει την πρόκριση ο Ολυμπιακός και συμφώνησε.

Με τον Ολυμπιακό έπαιξαν οι Τσακιρόπουλος (αποφασιστική η συμβολή του), Χριστοφιδέλης, Αλεξανδρόπουλος (πολύ καλός μετά το πρώτο σετ), Γκόμες, Κουρνέτας (με έξυπνες ενέργειες), Γκάτιν (σταθερά καλός) – λίμπερο Δημητρακόπουλος (καλός στην άμυνα) – Κυριαζής, Μπατιστάτος, Ξενάκης.

Οι βαθμολογίες

Η βαθμολογία του A΄ ομίλου: Τρεβίζο 8, Ολυμπιακός 7, Μπερλίν 5, Τσεστοχόβα 4. Και εκείνη του Γ΄: Ηρακλής, Μπέλγκοροντ από 7 σε 4 αγώνες, Ματσεράτα 4 (3), Ντούκλα Τσεχίας 3 (3).

– Πολύ κοντά στην πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου Συνομοσπονδίας βρίσκεται η ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, που νίκησε στο Σετ (Γαλλία), την Αραγκό με 3-2 (25-20, 25-23, 14-25, 20-25, 14-16). Την επόμενη Τετάρτη θα γίνει η ρεβάνς.

– Δύσκολη αποστολή θα έχει ο Φιλαθλητικός στον δεύτερο αγώνα του με την Τόνγκερεν, στους προημιτελικούς του κυπέλλου Τοπ Τιμς γυναικών, αφού χθες ηττήθη στη Θεσσαλονίκη από τη βελγική ομάδα με 2-3 σετ.

– H E.A. Πατρών νίκησε χθες, στο Ρέθυμνο, την τοπική ομάδα με 3-2 (25-20, 17-25, 21-25, 25-20, 15-12), σε αγώνα της A1 ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή