«Ανένδοτος» για το Γουδί

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γήπεδο αντιπαραθέσεων μετατρέπεται ο χώρος στο Γουδί, τον οποίο ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται να παραχωρήσει για τη δημιουργία του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν οι δήμαρχοι των δήμων Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, N. Ψυχικού Πάρις Πασσάς, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου, Παπάγου Βασίλειος Ξύδης, δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στη χωροθέτηση του γηπέδου στο Γουδί και καλούν τους πολίτες των αντίστοιχων δήμων να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 4 μ.μ. στη λεωφόρο Κατεχάκη. Οπως τόνισε στην «K» ο δήμαρχος Ζωγράφου, «η περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί είναι ο μόνος πνεύμονας πρασίνου που έχει μείνει». Το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο, η κατασκευή του γηπέδου στο συγκεκριμένο χώρο είναι εντελώς παράλογη εφόσον στη γύρω περιοχή λειτουργούν οκτώ από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, πέντε βασικά υπουργεία, πολλές ιατρικές κλινικές, η Πολυτεχνειούπολη, οκτώ στρατόπεδα του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο σταθμοί του Μετρό. H παραχώρηση της έκτασης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι παράνομη, επισημαίνουν, καθώς ο χώρος έχει παραχωρηθεί στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου με βάση το νόμο 732/1977 προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και η περιοχή ανήκει στη B΄ ζώνη του Υμηττού, που προστατεύεται από την κείμενη νομοθεσία.

Αλλωστε, το Πολυτεχνείο από τις 16 Ιανουαρίου 2004 υιοθέτησε το πόρισμα Ειδικής Επιστημονικής Ομάδας και σε ψήφισμά της η Σύγκλητος του ΕΜΠ τονίζει πως η δημιουργία του νέου συγκροτήματος θα ακυρώσει οριστικά την προοπτική δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή