Και η ΕΠΟ θέλει να γίνει… σωτήρας

Και η ΕΠΟ θέλει να γίνει… σωτήρας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξέρετε με ποιο τρόπο στην Ελλάδα αποφεύγουν οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν λύσεις στα προβλήματα; Δημιουργώντας επιτροπές ή κάνοντας σεμινάρια για να εξεταστεί σε… βάθος το πρόβλημα. Κάπως έτσι επιχειρεί να «λύσει» η κυβέρνηση το πρόβλημα της βίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας. Αποφάσισε, λοιπόν, να διοργανώσει χθες στην Αθήνα σεμινάριο, παρουσία αρκετών ξένων ομιλητών και δημοσιογράφων.

Στο σεμινάριο ξεχώρισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης ο οποίος ζήτησε να αναλάβει η ομοσπονδία τη λύση προβλήματος της βίας, για να… εισπράξει την απάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Νίκου Εξαρχου, ο οποίος έκανε λόγο για ερωτική σχέση της ΕΠΟ με την κυβέρνηση. H θέση του κ. Εξαρχου σκόρπισε… χαμόγελα στους εκπροσώπους των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι πολύ γρήγορα κατάλαβαν πως όλα γίνονται στο… πόδι στην Ελλάδα.

Ο κ. Γκαγκάτσης έγινε συγκεκριμένος και ζήτησε να αναλάβει η ΕΠΟ τη διαχείριση των εισιτηρίων του πρωταθλήματος και την αστυνόμευση των γηπέδων με ιδιωτική αστυνομία. Αλλά τις απόψεις του δεν τις άκουσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης για να απαντήσει, καθώς απουσίαζε από το σεμινάριο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε την αποχώρηση της αστυνομίας από τα γήπεδα, με δεδομένη την αδυναμία της στην πράξη να ελέγξει το χώρο, χωρίς δική της αποκλειστικά ευθύνη. H αστυνομία θα έχει το γενικό συντονισμό και θα ελέγχει, όπως από το Σύνταγμα και τους νόμους επιβάλλεται, τον περιβάλλοντα το γήπεδο χώρο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόσθεσε πως η κατασκευή νέων γηπέδων, που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, θα αποπνέουν πολιτισμό, άνεση και ασφάλεια και θα επιβάλλουν στους θεατές συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή