Από Κάουνας στην ιστορία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ψέματα τελείωσαν. Το φλερτ πρέπει να καταλήξει σε… γάμο. H εθνική ανδρών του χάντμπολ επιβιβάζεται σήμερα το μεσημέρι στην πτήση της πρόκρισης για τη Λιθουανία και θέλει ένα βήμα ακόμη για να περάσει στα πλέι οφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μεταβεί αήττητο στο Κάουνας. Το 31-26 που πέτυχε προχθές απέναντι στους Λιθουανούς, στα Ιλίσια, του δίνει ακόμη και το… πλεονέκτημα ήττας, αλλά με τέσσερα γκολ διαφορά.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. H εθνική ομάδα της Λιθουανίας έδειξε στο προχθεσινό παιχνίδι πως παραμένει πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, ικανός να δημιουργήσει προβλήματα στον οποιονδήποτε. Και φυσικά τώρα, που οι στόχοι τους συμβαδίζουν με τους δικούς μας και μάλιστα αγωνιζόμενοι στην έδρα τους.

Η ελληνική ομάδα, πάντως, δεν δείχνει ν’ αντιμετωπίζει φοβισμένα το τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο. Οι πέντε συνεχόμενες νίκες έχουν μετατρέψει τους Ελληνες παίκτες σε πρωταγωνιστές. H νοοτροπία του νικητή είναι εμφανής. Παρά τα μικροπροβλήματα τακτικής που εμφανίζονται σε κάθε ματς και κάνουν τον Σουηδό ομοσπονδιακό τεχνικό Ουλφ Σέφερτ να γκρινιάζει.

Ωστόσο, και ο ίδιος γνωρίζει τις δυνατότητες που έχει η ομάδα του και χωρίς φόβο και πάθος δηλώνει: «Πάμε για να κερδίσουμε. Πιστεύουμε στη νίκη. Μπορούμε αυτό τον στόχο να τον πραγματοποιήσουμε και πρέπει να γίνει. Εάν δεν το πετύχουμε, τότε τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα θέλαμε».

Σημαντικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Στον πρώτο αγώνα με τη Λιθουανία τραυματίστηκε στο γόνατο του αριστερού του ποδιού ο Σπύρος Μπαλωμένος, ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί εάν θα χρησιμοποιηθεί στον κυριακάτικο αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή