Τέσσερα βήματα βαριά προς την πρόκριση

Τέσσερα βήματα βαριά προς την πρόκριση

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η πρώτη φάση της Ευρωλίγκα ολοκληρωνόταν αυτή την εβδομάδα, στην επόμενη φάση των «16» ομάδων θα είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του ο Παναθηναϊκός με την οριακή, πέμπτη θέση στην οποία «κατρακύλησε», ύστερα από την ήττα που γνώρισε από τη Μακάμπι, αλλά και την αντεπίθεση της Σιέννα (νίκησε τη Μάλαγα) που πέρασε στην τέταρτη θέση.

Αν, η «μάχη» της πρόκρισης ολοκληρωνόταν αυτήν την εβδομάδα και το κριτήριο ήταν η κατάκτηση της έκτης καλύτερης θέσης, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πανηγυρίσει έναντι της AEK, αλλά και της Ζαλγκίρις. Οι «ερυθρόλευκοι», που ήταν και οι μοναδικοί κερδισμένοι της 10ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, έφτασαν τις πέντε νίκες και προηγούνται με μία επιτυχία περισσότερη από την «Ενωση» και τη Ζαλγκίρις, που έχουν τέσσερις.

Οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της διοργάνωσης θα είναι λίαν καθοριστικές για την ευρωπαϊκή τύχη των τριών ελληνικών ομάδων. Και στο πρόγραμμά τους, είτε κριθεί ευνοϊκό είτε δύσκολο, σημασία θα έχουν μόνον οι περισσότερες δυνατές νίκες.

Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός βρίσκονται στην ίδια= βαθμολογική μοίρα, αλλά οι «πράσινοι» δεν νιώθουν τόσο απειλητική τη διεκδίκηση της 5ης θέσης από τη Ζαλγκίρις, όπως συμβαίνει στον γ΄ όμιλο, στον οποίο οι Πειραιώτες θα πρέπει να αφήσουν εκτός… νυμφώνος την Ταουγκρές ή να προλάβουν να κάνουν ζημιά στη Σλασκ, από την οποία έχουν και καλύτερη ισοβαθμία.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα, με την ΤΣΣΚΑ, θα επιστρέψει στην Αθήνα για το παιχνίδι με τη Σιέννα, θα ταξιδέψει στη Μάλαγα για να αντιμετωπίσει την προτελευταία ομάδα του ομίλου του και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, εντός έδρας και με αντίπαλο την Κρκα. Θεωρητικά, ο ΠΑΟ δύσκολα θα νικήσει την ομάδα του Ιβκοβιτς, αν και οι Μοσχοβίτες βρίσκονται στην πρώτη θέση και έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ, ενώ μπορεί να προσθέσει τρεις νίκες στα ισάριθμα, τελευταία παιχνίδια του.

Η AEK θα «μονομαχήσει» με τη Ρόμα για την πέμπτη θέση, από την οποία έχει καλύτερη ισοβαθμία και είναι βέβαιο ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο αν μάθει από τα λάθη των προηγούμενων αγώνων της, τους οποίους έχασε οριακά, όπως συνέβη στο πρόσφατο παιχνίδι της με την Τσιμπόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή