Οι σουίτες και οι άστεγοι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H ελπίδα πεθαίνει τελευταία», λένε. Ετσι και οι άνθρωποι του στίβου του Πειραιά εξακολουθούν να ελπίζουν ότι κάποτε θα δοθεί λύση στο πρόβλημα, που ανέκυψε από την εποχή της κατεδάφισης του ιστορικού σταδίου «Καραϊσκάκη» και την, συνακόλουθη, κατάργηση του στίβου του, λόγω της μετατροπής του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κάποτε. Αλλά πότε; Ηδη οι ευκαιρίες χάνονται η μία μετά την άλλη.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισκέφθηκε τον Πειραιά, εξήγγειλε μια σειρά έργων, αλλά ουδεμία αναφορά έκανε σε κατασκευή σταδίου στην περιοχή. Ούτε καν προεκλογική υπόσχεση έδωσε. Ευλόγως, λοιπόν, αναρωτιούνται όλοι, αφού τώρα δεν υποσχέθηκε κάτι, πότε θα γίνει το στάδιο; Οι προσδοκίες διαψεύστηκαν. Οπως διαψεύστηκαν και όλες οι προηγούμενες. H Πολιτεία δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύση στο πρόβλημα. Κοροϊδεύει.

Οι προτάσεις του γενικού γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Κώστα Καρτάλη δεν είναι ρεαλιστικές. Ας πούμε, το Σχιστό, ουδόλως εξυπηρετεί τα παιδιά του Πειραιά. Ηδη η χειμερινή προπονητική περίοδος βρίσκεται μετά το μέσον της και οι αθλητές της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά (προσέξτε, δεν μιλάμε για κάποιους πρωταθλητές, που έχουν την ευχέρεια να γυμναστούν όπου επιθυμούν) προπονήθηκαν πλημμελώς. Και πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που σταμάτησαν να αθλούνται ή άλλαξαν άθλημα, ακριβώς λόγω της έλλειψης σταδίου στον Πειραιά. Και αυτά θα αυξηθούν του χρόνου, αν ώς τότε η πόλη δεν έχει αποκτήσει έστω προπονητήριο σε μέρος εύκολα προσβάσιμο.

Οσοι διαφώνησαν με την παραχώρηση του σταδίου στον Ολυμπιακό με τους όρους που ήθελε ο τελευταίος, έβλεπαν μακριά. Μπορεί η Πολιτεία, διά των εκπροσώπων της (υπουργός Πολιτισμού, υφυπουργός Αθλητισμού, ΓΓΟΑ) να μοίραζαν δεξιά και αριστερά (στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην οποία ανήκει -τυπικά, πλέον- το «Καραϊσκάκη», στον ΣΕΓΑΣ, στα σωματεία) υποσχέσεις ότι, στη μεν EOE θα δοθούν ανάλογα αντισταθμιστικά ανταλλάγματα, για δε τον στίβο θα κατασκευασθεί αντίστοιχο στάδιο, αλλά όσοι γνωρίζουν την ελληνική νοοτροπία, φοβόντουσαν τα χειρότερα. Και τα χειρότερα ήταν η αθέτηση των υποσχέσεων. Εκείνος που δεν τα φοβόταν, ήταν αυτός που, εκ της θέσεώς του, όφειλε να είναι επιφυλακτικότερος. O πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής. Ως μέλος της EOE, ψήφισε υπέρ της παραχώρησης του σταδίου στη ΓΓΑ, η οποία, με τη σειρά της, παραχώρησε τη χρήση του στον Ολυμπιακό για 49 χρόνια. Ολοι περιμένουν τώρα από αυτόν να αντιδράσει. Αλλά να αντιδράσει δυναμικά. Οχι με ευχολόγια και ανακοινώσεις. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι και για κομματικούς λόγους, δεν θα το πράξει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή