Χάντμπολ: Για «πόλεμο» στο Κάουνας

Χάντμπολ: Για «πόλεμο» στο Κάουνας

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σημερινός αγώνας της εθνικής χάντμπολ με τη Λιθουανία, στο Κάουνας (17.00) μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «μητέρα των μαχών». Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα (παίζει κανονικά ο Μπαλωμένος), αλλά και με το πλεονέκτημα των πέντε γκολ, θα επιδιώξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Η πρόκριση (εάν επιτευχθεί) στα πλέι οφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να καταξιωθεί, ύστερα από πολλά και δύσκολα χρόνια, στο παγκόσμιο χάντμπολ? να δώσει βροντερή απάντηση σε αυτούς που… ψέλλισαν πως η περσινή συμμετοχή στα πλέι οφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν μια ευχάριστη παρένθεση.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στον όμιλο (πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) έχουν αποβάλει από τους διεθνείς το άγχος και παράλληλα τους έχουν εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή. H δήλωση του Γιώργου Χαλκίδη «πάμε για πόλεμο στη Λιθουανία και θα πάρουμε τους δύο βαθμούς», αντικατοπτρίζει ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί. Αλλωστε, αυτή τη φιλοσοφία προσπαθεί να περάσει ο Ουλφ Σέφερτ, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής.

Ο Σουηδός τεχνικός έχει καταφέρει να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα, χωρίς να περιορίσει τον ελληνικό ενθουσιασμό. Επιδιώκει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, ακολουθώντας την ψυχρή λογική των συστημάτων και της τακτικής, αλλά χωρίς… παρωπίδες. Δεν είναι λίγες οι στιγμές κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού που αφήνει τους παίκτες ν’ αυτοσχεδιάσουν και να βγάλουν προς τα έξω το ταλέντο τους.

Ο Σέφερτ γνωρίζει πολύ καλά πως το ματς με τη Λιθουανία θα πρέπει να γίνει η αρχή μιας νέας εποχής για την εθνική ομάδα. Γι’ αυτόν το λόγο δήλωσε, χωρίς να έχει τον παραμικρό ενδοιασμό: «Είμαστε στο Κάουνας για να κερδίσουμε. Μπορούμε αυτόν το στόχο να τον πραγματοποιήσουμε και πρέπει να γίνει. Εάν δεν το πετύχουμε, τότε τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα θέλαμε».

Η δήλωση αυτή δεν ήταν τυχαία και έγινε στην κατάλληλη στιγμή. O Σουηδός τεχνικός θέλει με αυτόν τον τρόπο να βάλει τους παίκτες και τη διοίκηση προ των ευθυνών τους. Να μη χάσουν την ευκαιρία της πρόκρισης, που θ’ αποτελέσει την καλύτερη βιτρίνα του αθλήματος, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Ειδικά για τους παίκτες δείχνει να αισθάνεται υπερήφανος με τα κατορθώματά τους και δηλώνει: «Οι παίκτες πρέπει να νιώθουν δικαιωμένοι γι’ αυτό που πέτυχαν. Οι αθλητές αυτοί μέσα στον ένα μήνα που ενώσαμε τις προσπάθειές μας, παρουσιάστηκαν πολύ πιο συνειδητοποιημένοι από κάθε άλλη φορά».

Παράλληλα, πήρε το μήνυμα και από τον κόσμο, τον οποίο είδε για πρώτη φορά, στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, να βρίσκεται τόσο κοντά στην ομάδα. Οι 2.000 θεατές, οι οποίοι την Τετάρτη δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο κλειστό των Ιλισίων, άγχωσαν ακόμη και τους παίκτες, οι οποίοι είχαν συνηθίσει ν’ αγωνίζονται ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.

«Πιστεύω ότι όλος αυτός ο κόσμος που ήρθε κοντά μας δεν θα φύγει. Πρέπει κι εμείς όμως να εργαστούμε από την πλευρά μας και με την προσπάθεια, τα αποτελέσματα και με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε σε όλα τα ματς, να τον κρατήσουμε κοντά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή