ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΓρηγορη Γεωργάτο έπεσε το φλουρί της πίτας στον Ολυμπιακό. «Είναι στημένο», φώναξαν κάποιοι συμπαίκτες του, «για να πάρει ένα μέρος απ’ αυτά που έδωσε στην AEK, ώστε να μείνει ελεύθερος».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την UNICEF άρχισε ο Ολυμπιακός. Καλό είναι να τα πηγαίνει καλά με τις μεγάλες οργανώσεις. Το κακό είναι ότι δεν τα πάει καλά στις μεγάλες… διοργανώσεις.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ. O μόνος τρόπος πλέον για να πιστεύουμε τους πολιτικούς είναι, όταν μιλάνε, να τους κάνουν συγχρόνως και τον… ορό της αλήθειας.

ΓΙΑ δεκαπέντε ημέρες, Λιάνης και Βενιζέλος ανακοίνωναν τα μέτρα τους κατά της βίας. Τελικά -στην ουσία- τα απέσυραν. Και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι… παραμένουν εν ενεργεία.

ΠΩΣ; Θα πηγαίνουν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, με τα διακριτικά τους, σε ξεχωριστή εξέδρα, αλλά όχι ομαδικά!

ΑΗΤΑΠρωταπριλιά, θα αποτελούσε πρώτη είδηση. O Αντώνης Νικοπολίδης στον Ολυμπιακό και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στον Παναθηναϊκό.

ΕΠΕΙΤΑ από τα… «Αγγελέ μου, Θωμά μου» στη συνάντηση Φιλιππίδη – Μητρόπουλου, δεν αποκλείεται να ακούσουμε και τα… «Βαρδή μου – Σωκράτη μου».

ΠΛΑΚΑ – πλάκα, ο Ολυμπιακός μετράει 14 νίκες σε 17 αγώνες στην Ξάνθη… Πότε δεν έχουν επιστρέψει ηττημένοι οι «ερυθρόλευκοι» από τη Θράκη στον Πειραιά. Και ας είναι το κλίμα στην ομάδα… βαρύ, μα πολύ βαρύ…

ΤΑ ΛΕΜΕ και τα ξαναλέμε. Οσα σεμινάρια για την αντιμετώπιση της βίας και αν γίνουν, η λύση στο πρόβλημα είναι μόνο μία: να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι που ήδη υπάρχουν. Αυτούς, που έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι αρμόδιοι φορείς…

ΤΟ EIXAME γράψει την τελευταία Κυριακή του 2003. Του Ελληνα δεν μπορείς να του κόψεις την εξάρτηση. Οι τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ΠΑΟ, AEK, Ολυμπιακός, κι όχι μόνον αυτές φυσικά, κοροϊδεύουν συστηματικά τον κόσμο τους, όμως αυτός στον… κόσμο του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ του… αέρα και κοροϊδία, σενάρια, υποσχέσεις, μάνατζερ, άθλιο ποδόσφαιρο, κακοί αγωνιστικοί χώροι, τραγικά γήπεδα κι όμως, ο οπαδός, πιστός στις… παραδόσεις, τρέχει από πίσω… για να βρίσει, να αναθεματίσει και να καταστρέψει. Και η ζωή συνεχίζεται… με σημαίες και κασκόλ.

ΜΠΟΡΕΙ ένας παρατηρητής διαιτησίας να κάνει τη δουλειά του, όταν «κόβει βόλτες» και μιλάει με… θεατές; Ασφαλώς, όχι. Δεν θα γράψουμε σε ποιον αγώνα του πρωταθλήματος πόλο της A1 ανδρών συνέβη αυτό, γιατί σκοπός μας δεν είναι να εκθέσουμε τον συγκεκριμένο παρατηρητή, αλλά να κινητοποιήσουμε τους αρμοδίους, ώστε να επισημάνουν σε όλους τα καθήκοντά τους. Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τέτοιες «λεπτομέρειες»;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ προβλήματα συνεχίζουν να έχουν οι ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες. Μάλιστα, κάποιες από αυτές εξαιτίας των περικοπών των εξόδων αναγκάστηκαν να κόψουν και την καθιερωμένη… κοπή της βασιλόπιτας.

ΚΑΛΟΣ και «χρυσός» ο Ομπράντόβιτς για το έργο που έχει επιτελέσει στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι και «αγύριστο κεφάλι». Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι «πράσινοι» δεν απέκτησαν έναν αξιόπιστο σέντερ κι ας μην είχε τη φήμη και την αξία του Στογιάκοβιτς, του Ράτζα και του Ρέμπρατσα. Ενα σέντερ που θα είναι νεότερος και καλύτερος από τον Μίντλεντον. Ενα σέντερ που μπορεί να μην προκαλούσε τρόμο στους αντιπάλους, αλλά θα ήταν υπολογίσιμος και όχι τόσο αναλώσιμος, όσο ο πολυέμπειρος Ντάριλ. Ενα σέντερ που θα πρόσφερε μεγαλύτερη σιγουριά στους συμπαίκτες του.

ΕΝΑΚένιον Τζόουνς, δηλαδή, έστω και υπέρβαρο που δεν θα επέτρεπε στον Βούιτσιτς και στη Μακάμπι να κερδίσουν διπλάσια ριμπάουντ στο πρόσφατο παιχνίδι. Εντάξει, ο κουμπάρος του Ομπράντοβιτς είναι «σοφός», αλλά ας μην πάρει και ο «Ζοτς» αυτό το προσωνύμιο που αρκετές φορές μετατρέπεται σε «μπούμερανγκ»…

Η AEK υποδέχεται τον Ηρακλή, αλλά ουδείς ασχολείται με το παιχνίδι. Ολοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στο τι θα συμβεί με τους «Original» που θα βρεθούν στα Ανω Λιόσια, όχι μέσα στο γήπεδο, αλλά εκτός, αφού η ΠΑΕ δεν τους έχει δώσει εισιτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή