Καθε Μερα Κυριακη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπορικά κέντρα αντί σταδίου

Ναι, κ. Σεβαστή, να κάνετε επανάσταση. Διότι με ανακοινώσεις, όπως λέτε, που οι υπεύθυνοι τις ρίχνουν στα καλάθια των αχρήστων, δεν θα λύσετε το μέγα πρόβλημα που υπάρχει στον Πειραιά. Επιτέλους, πρέπει να καταλάβετε και εσείς και όλοι αυτοί -βουλευτές, δήμαρχοι, γραμματείς και Φαρισαίοι- που… κόπτονται για το καλό της περιοχής, ότι δεν μπορεί να μη βρίσκεται ένας χώρος που θα στεγάσει τον στίβο της και τους χιλιάδες αθλούμενους των δεκάδων σωματείων.

Σε μία εποχή που η κυβέρνηση χαρίζει γη και χρήμα σε ανώνυμες εταιρείες για να κατασκευάσουν γήπεδα ποδοσφαίρου, δεν μπορεί ν’ αρνείται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό λίγα στρέμματα, ώστε να αποκτήσει το δικό του «σπίτι» Και μάλιστα, με πολύ μικρότερο κόστος. H κοροϊδία δεν πάει άλλο. Μια κοροϊδία που άρχισε από την ημέρα που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ψήφιζε «ναι» για την παραχώρηση της χρήσης του «Καραϊσκάκη» στη ΓΓΑ – ουσιαστικά, δηλαδή, στον Ολυμπιακό. Για αντισταθμιστικά οφέλη μιλούσαν όλοι, αλλά ακουσίως ή εκουσίως, ουδείς ζήτησε ενυπόγραφες βεβαιώσεις γι’ αυτά. Κρύφτηκαν, όσοι συμφώνησαν για την παραχώρηση, πίσω από τον λόγο των υπουργών, λες και δεν ξέρουμε όλοι τα «λέμε – ξελέμε» των πολιτικών.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αθλητικό. Είναι και κοινωνικό. Αρκεί μια βόλτα στη τεράστια περιοχή μεταξύ Κηφισού και Θηβών. Αλάνες ήταν. Κι όμως, οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να τις εκμεταλλευτούν για αίθουσες κινηματογράφων, λούνα παρκ, «φαστφουντάδικα» και ό,τι άλλο φέρνει χρήμα. Και είναι γνωστό ότι, όπου υπάρχουν τέτοια «στέκια», όπου συχνάζουν μαζικά, δεκάδες χιλιάδες νέοι, είναι πολύ εύκολο να βρουν «αγοραστικό κοινό» οι έμποροι του θανάτου.

Και τι ζητούν οι άνθρωποι του στίβου του Πειραιά; Ενα μικρό, αλλά σύγχρονο στάδιο, με εξέδρες το πολύ 7.000-8.000 θέσεων, ώστε να μπορούν οι σύλλογοι να γυμνάζουν τους αθλητές τους και να γίνονται αγώνες πρωταθλημάτων. Διότι τα πρωτοκλασάτα ονόματα του στίβου δεν έχουν πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι για τα παιδιά που θαυμάζουν τον Κεντέρη, τη Θάνου, τη Μανιάνι, τη Βόγγολη και τους υπόλοιπους πρωταθλητές μας και θέλουν να τους μοιάσουν. Ομως, οι μόνοι χώροι όπου μπορούν να τους «μιμηθούν» είναι αυτοί των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και τα σφαιριστήρια.

Αν θέλουν, λοιπόν, οι υπεύθυνοι, τη νεολαία μας σε αυτούς τους χώρους και όχι στους στίβους, ας φτιάχνουν εμπορικά κέντρα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή