H ασπίδα έπεσε, η μάχη ξεκινάει…

H ασπίδα έπεσε, η μάχη ξεκινάει…

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της AEK ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. O Σερβοέλληνας τεχνικός ήταν ο άνθρωπος που με το κύρος και την προσωπικότητά του κρατούσε τις ισορροπίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, που τα προβλήματα, με μορφή χιονοστιβάδας, κάλυπταν τα πάντα μέσα κι έξω από την ομάδα.

Η οικογένεια της AEK μπορεί χάνει ένα σημαντικό μέλος της, αλλά, όπως δρομολογούνται οι εξελίξεις, δεν θα είναι το πρώτο, αφού ετοιμάζονται να φύγουν και οι Στράτος, Καραγεωργίου, Δαμκαλίδης. Εξάλλου, τα λόγια του Βασίλη Τσιάρτα προς τους περίπου 100 οπαδούς που βρέθηκαν χθες στους Θρακομακεδόνες, ότι «ο μόνος λόγος που δεν κάναμε προσφυγές ήταν ο Μπάγεβιτς», δημιουργούν μια λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στη διοίκηση και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Μπάγεβιτς όσες φορές χρειάστηκε (και ήταν πάρα πολλές) έγινε ο διαμεσολαβητής παικτών – διοίκησης και σε όλες βγήκε νικητής. Το καλοκαίρι μπόρεσε να αποβάλει από το μυαλό 11 ποδοσφαιριστών τη σκέψη της προσφυγής, ενώ ακόμη και στην περίπτωση του Βασίλη Λάκη (σήμερα θα ανακοινωθεί και το αν θα μείνει ελεύθερος) έδωσε τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις.

Οι ευθύνες των διοικούντων την AEK αποδείχθηκαν μεγάλες και η «ηρωική» παραίτηση του Πέτρου Στάθη δεν μπορεί να τις αμβλύνει. Είχαν μάθει όλο αυτό το διάστημα να κρύβονται πίσω από τον προπονητή για να κρύψουν τις δικές τους ατέλειες.

Εβλεπαν, χρόνια τώρα, την κόντρα του «Ντούσκο» με την Original κι έστριβαν αλλού το κεφάλι. Στο τέλος κάθε αγωνιστικής τον διαβεβαίωναν πως από την επόμενη θα τον προστατεύσουν, αλλά μάταια.

Είχαν δεδομένη την αγάπη του Μπάγεβιτς προς την ομάδα. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Το συγκεκριμένο κομμάτι των φιλάθλων ξέφυγε από τον έλεγχο και τον χτύπησε στο ευαίσθητο σημείο του. Την οικογένεια. O «Ντούσκο» δεν άντεξε, παρά το ότι ήξερε ότι ακροβατούσε, μήνες ολόκληρους, σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ.

Και τους άφησε μόνους να ψάχνουν λιμνούλες για τα βατράχια τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή