Χτύπημα στην καρδιά

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κόσμος του αθλητισμού πάγωσε ξανά. Οπως τόσες άλλες φορές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, ήλθε ξανά στην επιφάνεια το θέμα της μεγάλης πίεσης που υφίστανται οι επαγγελματίες αθλητές και ιδιαιτέρως οι ποδοσφαιριστές. O 24χρονος διεθνής Ούγγρος ποδοσφαιριστής της πορτογαλικής Μπενφίκα, Μίκλος Φέχερ, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Γκιμαράες, από καρδιακή προσβολή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σενιόρα ντα Ολιβέιρα» του Γκιμαράες κι εκεί, μερικές ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, υπέκυψε στο μοιραίο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Ολα άρχισαν λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν η Μπενφίκα πέτυχε στο 90ό λεπτό το γκολ που θα της χάριζε τη νίκη με 1-0. O Φέχερ, που είχε μπει στο β΄ μέρος, καθυστέρησε αντίπαλο να εκτελέσει πλάγιο και ο διαιτητής τού έδειξε την κίτρινη κάρτα. O Ούγγρος τού χαμογέλασε, πριν να πέσει, αιφνιδίως, στον αγωνιστικό χώρο. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σχεδόν δύο ώρες αργότερα ο Φέχερ «έσβησε».

Αργά χθες το βράδυ επρόκειτο να αρχίσουν η νεκροψία και οι απαιτούμενες εξετάσεις, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Ο πρώην γιατρός της εθνικής Ουγγαρίας, Ντέζο Λέικο, δήλωσε ότι δεν γνώριζε να αντιμετώπιζε ο Φέχερ κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε να έπαιρνε φάρμακα για την καρδιά ή για το κυκλοφορικό σύστημα.

Ο Φέχερ ήταν 25 φορές διεθνής με την εθνική Ουγγαρίας, με την οποία είχε σημειώσει επτά γκολ. Την περασμένη εβδομάδα είχε επιλεγεί για την ομάδα, η οποία θα μετάσχει στους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006. Τελευταία φορά αγωνίσθηκε με την Εθνική στο παιχνίδι με την Πολωνία, στην προκριματική φάση του EURO 2004, στο οποίο η Ουγγαρία έχασε με 1-2. Αγωνιζόταν στην Μπενφίκα από το 2002. Στην Πορτογαλία έπαιζε από το 1998, όταν πήγε στην Πόρτο. Την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία άρχισε με την ουγγρική Γκιέρ Ετο.

Ενας από τους ανθρώπους που έζησαν από κοντά τον χαμό του Φέχερ ήταν και Τάκης Φύσσας, που αγωνίσθηκε στο παιχνίδι με την Γκιμαράες. O αμυντικός της Μπενφίκα ήταν σοκαρισμένος από τον θάνατο του 24χρονου ποδοσφαιριστή.

«Ηταν συγκλονιστικές, σοκαριστικές στιγμές. Να βλέπεις ένα παλληκάρι δύο μέτρα, γεμάτο ζωή, να σωριάζεται στο έδαφος… Στην ομάδα, αλλά και σε όλη την Πορτογαλία, έχουν «τρελαθεί» όλοι. Ολοι κλαίγαμε, ο προπονητής, ο πρόεδρος… Ημαστε αγκαλιασμένοι και προσευχόμασταν στον Θεό. Αυτή η πίκρα δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του μέσα σε δευτερόλεπτα. Τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Τα έχουμε χαμένα. Δεν έχει διευκρινιστεί τι πρόβλημα είχε… Πρέπει να καταλάβουμε, επιτέλους, ότι το σημαντικότερο στον αθλητισμό είναι η υγεία», τόνισε ο Φύσσας στην EPA Σπορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή