Θρήνος και στη Σουηδία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν καλά-καλά να κρυώσει το σώμα του άτυχου Ούγγρου ποδοσφαιριστή της Μπενφίκα, Μίκλος Φέχερ, που κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής στον αγώνα του πορτογαλικού πρωταθλήματος με την Γκιμαράες και πέθανε λίγες ώρες αργότερα, ένας άλλος ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή με παρόμοιες συνθήκες. Πρόκειται για παίκτη ομάδας της 4ης κατηγορίας του σουηδικού πρωταθλήματος, ο οποίος κατέπεσε στο γήπεδο τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια προπόνησης. H μεταφορά του στο νοσοκομείο δεν τον έσωσε. Τα αίτια του θανάτου του ποδοσφαιριστή, τ’ όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, δεν διευκρινίστηκαν.

Στην Πορτογαλία έγινε η αυτοψία στο σώμα του Φέχερ, αλλά δεν κατέληξε σε συμπέρασμα. Ετσι, θα απαιτηθεί ειδική έρευνα.

Χιλιάδες οπαδοί της Μπενφίκα απέτισαν φόρο τιμής στον Φέχερ. Το φέρετρο μεταφέρθηκε από έξι συμπαίκτες του στην κύρια είσοδο του σταδίου της Μπενφίκα. Μετά, όλοι οι παίκτες της ομάδας και ο προπονητής Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο σταύρωσαν τα χέρια στο στήθος και περικύκλωσαν το φέρετρο, το οποίο είχε τοποθετηθεί μπροστά από ένα τεράστιο άγαλμα αετού, που είναι το σύμβολο της Μπενφίκα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ προσεύχονταν για τον Ούγγρο. Ανθρωποι όλων των ηλικιών απέθεσαν λουλούδια, κεριά και σηματάκια διαφόρων ομάδων γύρω από το φέρετρο. «Είμαι οπαδός της Σπόρτινγκ και είμαι εδώ», είπε ένας άνδρας. Κάποια στιγμή η ουρά των ανθρώπων έφτασε τα 300 μ. Ανάμεσά τους ήταν μια έγκυος, ένας άνδρας με πατερίτσες και δύο καθαρίστριες, που πήγαν εκεί την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή