Ενωτικός με αποστάσεις

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μάζευε τα πράγματά του από τους Θρακομακεδόνες, o Ντέμης Νικολαΐδης, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, έκανε τη δική του παρέμβαση. Μια καθαρογραμμένη και προσεγμένη δήλωση, λιτού περιεχομένου, ενωτικού χαρακτήρα, ταυτισμένη, ίσως, με το προεκλογικό κλίμα των ημερών.

Ο Νικολαΐδης προσπάθησε να μη δυσαρεστήσει κανένα από τους δύο εμπλεκόμενους φορείς (Μπάγεβιτς – Original), τα ονόματα των οποίων, επιμελώς, δεν ανέφερε, πιθανότατα για να μην εκδηλωθεί, αλλά και να κρατήσει ίσες αποστάσεις. Στο μόνο που εκδηλώθηκε ήταν στη λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αφού παραδέχθηκε επισήμως πως μετέχει σε μια κίνηση επιχειρηματιών, που έχουν σκοπό ν’ αγοράσουν τις μετοχές της ΠΑΕ.

«Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια στην οποία συμμετέχω, για να βρεθεί μια οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της AEK. Θα υπάρξουν συζητήσεις με τους νυν μετόχους στο άμεσο μέλλον και θα σας ενημερώσω για την οποιαδήποτε εξέλιξη, θετική η αρνητική. H AEK είναι μια ιδέα, η οποία έχει ανάγκη μόνο την αγάπη μας. Ας σταματήσουμε να την ξευτιλίζουμε, να τη λοιδορούμε και να τη μικραίνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το ιδιοκτησιακό, πάντως, είναι το βασικότερο θέμα αυτή την εποχή (ίσως πάνω από του προπονητή, αφού ο Μπάγεβιτς έπεισε τον Περσία και τους συνεργάτες του να μείνουν), καθώς ο Πέτρος Στάθης μπορεί να παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος, αλλά παραμένει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με το 29% που κατέχει. Οι ανησυχίες του Στάθη σε αυτό το θέμα είναι μεγάλες και γι’ αυτόν το λόγο θα βρεθεί σήμερα στο Λονδίνο για να μιλήσει με τους ανθρώπους της ENIC για το ποια στάση θα τηρήσουν.

Η μετά Μπάγεβιτς εποχή αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ομάδα. Το θέμα προπονητή φαίνεται να «παγώνει» προς το παρόν, αφού οι συνεργάτες του Σερβοέλληνα τεχνικού δέχθηκαν να μείνουν μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο, μια βεβιασμένη απόφαση πρόσληψης ίσως δημιουργούσε αρκετά προβλήματα, αφού αυτή τη χρονική περίοδο οι καλοί προπονητές εργάζονται σε κάποια ομάδα. Χθες, εξάλλου, η διοίκηση της AEK διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου, που ήθελαν τον Μάρκο Ταρντέλι φαβορί για να αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς και με ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν έχει έρθει σ’ επαφή με τον Ιταλό τεχνικό.

Το κλίμα, πάντως, στ’ αποδυτήρια δεν είναι το ιδανικότερο. Οι παίκτες είναι ανήσυχοι, αφού βλέπουν τις εξελίξεις να τους προσπερνούν. Γι’ αυτόν το λόγο ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πράγματα. Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να εντείνουν τις προσπάθειές τους εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και να μην είναι επηρεασμένοι από τα γεγονότα, αφού η διοίκηση παραμένει. Τέλος, τους διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να χάσουν δραχμή από τα δεδουλευμένα τους, καθώς όσα έχουν συμφωνηθεί θα τηρηθούν στο ακέραιο.

Για το ματς της Κυριακής αμφίβολος είναι ο Καψής, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από δισκοπάθεια στον αυχένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή