Πτήση πρόκρισης για τον «δικέφαλο»

Πτήση πρόκρισης για τον «δικέφαλο»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στους «16» της Ευρωλίγκα έκανε η AEK στο Πο. H Ενωση κέρδισε την Ορτέζ με 78-68 και διέγραψε την εντός έδρας ήττα που γνώρισε την περασμένη εβδομάδα από την Τσιμπόνα, μένοντας ζωντανή στον δύσκολο A΄ όμιλο της διοργάνωσης. «Κλειδί» για τη νίκη της ελληνικής ομάδας ήταν η πολύ καλή άμυνα που έπαιξε σε όλο τον αγώνα και η οποία της επέτρεψε να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ. Κι όταν στην τελευταία περίοδο «ξύπνησε» ο Χόρας Τζένκινς και πήρε την ομάδα στις πλάτες του, έκανε το ξέσπασμα και έφτασε σε αυτή την πολύ σπουδαία επιτυχία.

Σε περιπέτειες ο ΠΑΟ

Στον αθλητισμό και δη στον υγιή, οι συγγενικές και φιλικές… καχυποψίες δεν διαμορφώνουν αποτελέσματα, ακόμα κι αν η μία ομάδα (Παναθηναϊκός) «καίγεται» για τη νίκη, ενώ ο αντίπαλός της (ΤΣΣΚΑ) δεν «καταστρέφεται» έστω κι αν γνώριζε την πρώτη, εντός έδρας ήττα της. Οι Μοσχοβίτες νίκησαν 75-66 τον Παναθηναϊκό και διατήρησαν αήττητη την έδρα τους, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που θα συνεχίσουν να αγωνιούν για την πρόκρισή τους στη φάση των «16» ομάδων της Ευρωλίγκα, αφού γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και τα περιθώρια στένεψαν απειλητικά. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φύγει με χαμόγελα από τη Μόσχα, αφού κατάφερε να «κόψει» το παιχνίδι στα… μέτρα του, χάρη στην αποτελεσματική άμυνα και στο χαμηλό σκορ, στο οποίο υποχρέωσε την επιθετική πολυφωνία της ρωσικής ομάδας. H ποιοτική διαφορά σε ατομικό επίπεδο έκρινε την αναμέτρηση της Μόσχας, καθώς η ΤΣΣΚΑ διαθέτει περισσότερους παίκτες με πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΤΣΣΚΑ: Παπαλουκάς 6, Χόλντεν 16 (3), Μόνια 6, Τουρκσάν 13, Μπράουν 21, Κριάπα 2, Αλεξάντερ 7, Πανόφ 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπανικολάου 14, Μακ Ντόναλντ 10 (1), Χατζηβρέττας 8, Μπατίστ 12, Μουγιεζίνοβιτς 7 (1), Μίντλετον 4, Λάκοβιτς 7 (1), Τσαρτσαρής 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή