Δύο γελούν, ένας χαμογελάει

Δύο γελούν, ένας χαμογελάει

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ολυμπιακός και ο Ηρακλής στο Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ ανδρών και ο Παναθηναϊκός στο κύπελλο Συνομοσπονδίας ανδρών εκπλήρωσαν τη χθεσινή τους αποστολή. Αλλά αν για τον τελευταίο η νίκη επί της γαλλικής Αραγκό ντε Σετ με 3-0 (25-19, 25-20, 25-22) συνοδεύθηκε με πρόκριση στο φάιναλ φορ και για τον Ηρακλή η επιτυχία στο Λίμπερετς της Τσεχίας επί της Ντούκλα με 3-1 (25-19, 21-25, 38-36, 25-20) τον φέρνει πολύ κοντά στους προημιτελικούς, για τον Ολυμπιακό η τέταρτη νίκη σε πέντε αγώνες μπορεί να αποδειχθεί απλώς άλλη μία διεθνής νίκη. Για να έχουν αντίκρισμα οι επιτυχίες εντός και εκτός έδρας επί της πολωνικής Τσεστοχόβα (η μία ήταν χθες με 25-22, 25-14, 25-22) και της γερμανικής Μπερλίν, πρέπει να νικήσει και μέσα στην Ιταλία τη Σίσλεϊ Τρεβίζο.

Εφικτό; Ποιος ξέρει. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή», λέει ο λίμπερο Χρήστος Δημητρακόπουλος. Σίγουρα δεν έχουν, αλλά πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν; «Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα πηγαίναμε να παίξουμε», απαντάει.

Η Σίσλεϊ πιθανότατα θα είναι αδιάφορη στον αγώνα της 4ης Φεβρουαρίου. Αυτό θα είναι καλό ή κακό; «Αν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, ίσως παίξει με δεύτερη ομάδα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί θετικό. Μπορεί, όμως, και να αποδειχθεί αρνητικό, γιατί οι αναπληρωματικοί θα θελήσουν να δείξουν ότι αξίζουν», τονίζει ο Δημητρακόπουλος, που κάνει και μια σημαντική επισήμανση: «H νίκη είναι απαραίτητη για εμάς. Αλλά ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, αφού οι ιταλικοί σύλλογοι βρίσκονται πιο ψηλά από τους ελληνικούς σε όλους τους τομείς».

Η νίκη είναι απαραίτητη για τον Ολυμπιακό μετά την προχθεσινή ήττα της βελγικής Κνακ στη Γαλλία από την Παρί με 2-3 σετ. H Κνακ θεωρείται φαβορί για να είναι η καλύτερη δεύτερη ομάδα από τους πέντε ομίλους και να προκριθεί στους προημιτελικούς. Τώρα έχει 8 βαθμούς και 12-7 σετ. O Ολυμπιακός έχει 9 με 12-7 σετ, επίσης. H διαφορά έγκειται στο ότι ο μεν Ολυμπιακός παίζει στο Τρεβίζο, ενώ η Κνακ θα υποδεχθεί την αποκλεισθείσα Αλμερία, την οποία είχε νικήσει μέσα στην Ισπανία με 3-1.

Πρώτος στον Γ΄ Ομιλο παραμένει ο Ηρακλής. Στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την ιταλική Ματσεράτα, η οποία, μετά την ήττα της στην Ιταλία από την κάτοχο του τίτλου, ρωσική Μπέλγκοροντ με 2-3 σετ, αποκλείστηκε οριστικά. O Ηρακλής είχε νικήσει τη Ματσεράτα στον πρώτο αγώνα. H βαθμολογία του ομίλου είναι: Ηρακλής 9, Μπέλγκοροντ 9, Ματσεράτα 7, Λίμπερετς 5.   

– O Παναθηναϊκός, έχοντας νικήσει στη Γαλλία με 3-2, ήταν το φαβορί για να προκριθεί. Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις με νέα νίκη στη «Λεωφόρο».

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Για την πρόκριση, για τα παιδιά, ευτυχισμένος που η ομάδα προχώρησε ξανά τόσο ψηλά στην Ευρώπη ύστερα από 15 χρόνια. Ομως η χαρά μας πρέπει να κρατήσει μέχρι απόψε (σ.σ.: χθες) το βράδυ, αφού στη συνέχεια έχουμε πολλές και σοβαρές υποχρεώσεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης, που το 1989 έπαιζε στον Παναθηναϊκό.

– Τα Βριλήσια νίκησαν χθες στην έδρα τους την Αλιουντ Φάρμα Ουλμ με 3-2, αλλά έμειναν εκτός ημιτελικών του κυπέλλου Τοπ Τιμς γυναικών, αφού είχαν ηττηθεί στη Γερμανία με 0-3 σετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή