ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ωρα… πρόκρισης με την Ελβετία

H κληρωτίδα ήταν κάτι παραπάνω από φιλική για την εθνική ανδρών του χάντμπολ. H (θεωρητικά) πιο εύκολη ομάδα από το γκρουπ των ισχυρών, Ελβετία, κληρώθηκε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο μπορεί πλέον να ελπίζει για πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (24/1-6/2, Τυνησία).

«Η κλήρωση σε σχέση με πέρυσι ήταν σαφώς καλύτερη. Ολα αυτά που λέμε πάντως είναι στα χαρτιά. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελβετία θ’ αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο ποιος είναι ο καλύτερος. Την Ελβετία την είχαμε αντιμετωπίσει δύο φορές στην έδρα της και την είχαμε κερδίσει. Ξέρουμε ποιοι είναι οι παίκτες και δεν περιμένω σπουδαίες αλλαγές συγκριτικά με τους περυσινούς αγώνες», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ουλφ Σέφερτ.

Η Ελβετία στηρίζεται σε τρεις αρκετά καλούς παίκτες (Κονσταντίνοβιτς, Ούρσιτς, Γκαούτσι), αλλά δεν εμπνέει ανησυχίες. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2002 τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις (13-16).

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Ελλάδα (29 ή 30/5) και η ρεβάνς στην Ελβετία (5 ή 6/6).

Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Πορτογαλία – Τσεχία, Νορβηγία – Ουγγαρία, Ουκρανία – Ρωσία, Πολωνία – Σουηδία, Λεττονία – Ισπανία, Σλοβακία – Γαλλία, Σκόπια – Σερβία/Μαυροβούνιο, Ιταλία – Ισλανδία.