Σε καλό δρόμο Ντέμης – ENIC

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κλειστά χαρτιά παίχθηκε στο Λονδίνο η πρώτη παρτίδα πόκερ ανάμεσα στους εκπροσώπους της ENIC και του Ντέμη Νικολαΐδη. H συζήτηση ήταν πολύωρη και έγινε σε καλό κλίμα, χωρίς όμως να καταλήξει σε συγκεκριμένο πλάνο για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ AEK. H πλευρά του Νικολαΐδη είπε ότι έχει στη διάθεσή της 3 εκατ. ευρώ, τα οποία σκοπεύει να διαθέσει για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι και ζήτησε να καταβάλει με δόσεις και χωρίς προκαταβολή το ποσό που θα συμφωνηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οι Αγγλοι δεν θέλουν να μπουν σε τέτοια περιπέτεια και ζητούν άμεση καταβολή ενός μεγάλου μέρους των χρημάτων, μόλις ελεγχθούν τα βιβλία της ΠΑΕ και μπορέσουν να μιλήσουν με πιο συγκεκριμένα νούμερα για το ποσό της αγοροπωλησίας.

«Και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να εργαστούν για να επιτευχθεί μία συμφωνία. Οι ενέργειες για την ολοκλήρωση των συζητήσεων θα διαρκέσουν περίπου 3 εβδομάδες, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα με σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στην AEK», ήταν η δήλωση του Ντέμη Νικολαΐδη από το προσωπικό του site. O ίδιος είχε συχνή τηλεφωνική επαφή με τους εκπροσώπους του (Γ. Κιντή, N. Κούλη) και δεν θέλει να πει κάτι παραπάνω προς το παρόν, προφανώς επειδή εκτιμά ότι αν γνωρίζει η ENIC ποιοi επιχειρηματίες βρίσκονται πίσω του, θα μιλήσουν σε άλλη οικονομική βάση. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το τίμημα δεν μπορεί να προσδιορισθεί. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι άμεσες υποχρεώσεις της AEK μέχρι το καλοκαίρι είναι 7 εκat. ευρώ και όχι 5 εκat., όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση, παρουσία περίπου 30 οπαδών της AEK. «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι στην AEK, σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, όπως είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. H αποστολή μου είναι δύσκολη γιατί καλούμαι να διαδεχθώ τον Μπάγεβιτς, τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα και ένα θρύλο για την AEK. Ηλθα για να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η AEK τον στόχο της τρίτης θέσης. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εχουμε παίκτες με ποιότητα και πολλές δυνατότητες. Προβλήματα δεν έχει μόνο η AEK. Το ποδόσφαιρο περνάει κρίση κι όλοι προσπαθούν να τα ξεπεράσουν. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά δεν θα ψάξω για δικαιολογίες. Είναι δική μου ευθύνη να οδηγήσω την ομάδα στους στόχους της», τόνισε, ενώ μιλώντας στους παίκτες, τους είπε ότι πιστεύει στην αξία τους και απαίτησε σιδηρά πειθαρχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή