Ασήκωτο βάρος το ντόπινγκ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αίμα και άμμος» έγινε με το ντόπινγκ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών του 2003, που διεξήχθη στο Βανκούβερ (Καναδάς). Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά… 11 αθλητές (για την ακρίβεια, εννέα άνδρες και δύο γυναίκες) βρέθηκαν ντοπαρισμένοι. Και μερικοί από αυτούς δεν είναι όποιοι κι όποιοι. Είναι η νικήτρια των 75 κιλών, Κινέζα, Σανγκ Σιτσούν και η 4η της ίδιας κατηγορίας, Ουγγαρέζα, Ιλόνα Ντάνκο, ο 2ος στο σύνολο των 69 κ., Ρώσος, Βλαντισλάβ Λουκάνιν, ο 2ος των 77 κ., Αρμένιος, Γκεβόργκ Νταβτιάν, ο 2ος των +105 κ., Ουκρανός, Αρτιόμ Ουντάτσιν και ο 3ος των 62 κ., Λευκορώσος, Γκενάντι Ολεστσούκ.

Βρέθηκαν, επίσης, ο 5ος των 62 κ., Μολδαβός, Βλαντίμιρ Ποπόφ, δύο Ιρακινοί που αγωνίσθηκαν στην ίδια κατηγορία, ο Χαλίντ Χίντμαν (είχε καταταγεί 25ος) και ο Μοχάμαντ Σουάρα (είχε ακυρωθεί στο αρασέ), ο Τουρκμένος Σανζάρ Καντιρμπεργκένοφ (23ος στα 56 κ.) και ο Καζάκος Ντιμίτρι Λομάκιν, που είχε πάρει την 25η θέση στα 69 κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή