Παναθηναϊκός: δύο νίκες και το κεφάλι του ήσυχο

Παναθηναϊκός: δύο νίκες και το κεφάλι του ήσυχο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νίκη στους δύο επόμενους αγώνες του, κόντρα στη Μάλαγα (εκτός έδρας) και στην Κρκα (εντός έδρας), χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι», όμως, θέλουν να είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι για το ευρωπαϊκό μέλλον τους και γι’ αυτόν τον λόγο στοχεύουν σε δύο νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα παιχνίδια.

Κι αυτό γιατί, αν η Σιένα νικήσει στην έδρα της την επόμενη εβδομάδα τη Σκίπερ, έχοντας σημαντικές πιθανότητες, τότε ο Παναθηναϊκός με δύο νίκες θα τερματίσει κατά πάσα πιθανότητα τρίτος, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία του με τη Σκίπερ, ενώ είναι καλύτερος και σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία με την ομάδα της Μπολόνια και της Σιένα. Εκτός κι αν η Σκίπερ ηττηθεί στην τελευταία αγωνιστική από τη Μάλαγα, στην έδρα της και παράλληλα η Σιένα επικρατήσει στο Τελ Αβίβ της Μακάμπι, οπότε σ’ αυτήν την περίπτωση οι «πράσινοι» (πάντα εφόσον πετύχουν δύο νίκες και εφόσον η Σκίπερ χάσει από τη Σιένα) θα τερματίσουν τέταρτοι. Βέβαια, στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου δεν θα έχουν καμία σημασία και ο δρόμος για το φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ θα αρχίσει από μηδενική βάση, εκτός των πρώτων κάθε ομίλου που θα τεθούν επικεφαλής και στους νέους ομίλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή