EPT: σκόραρε και στο Παγκόσμιο

EPT: σκόραρε και στο Παγκόσμιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποκλειστική μετάδοση των αγώνων της τελικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006, εξασφάλισε η EPT. Οι τελικές υπογραφές «έπεσαν» χθες, αφού οι άνθρωποι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης χρειάστηκε να δώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, 3,5 δισ. δρχ. στην εταιρεία INFRONT SPORT, που έχει τα δικαιώματα της διοργάνωσης. Να σημειωθεί πως για το Παγκόσμιο του 2002, σε Ιαπωνία – Κορέα, είχαν δοθεί 3 δισ. δρχ., αν και τα παιχνίδια δεν ήταν σε ώρες υψηλής τηλεθέασης.

Το θέμα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικαιωμάτων του παγκοσμίου κυπέλλου χειρίστηκαν ο πρόεδρος της EPT, Αγγελος Στάγκος, ο Τζόνη Καλημέρης, ο Γιώργος Χουλιάρας και ο Κώστας Βερνίκος. O τελευταίος ήταν και ο άνθρωπος που εκπροσώπησε τη διοίκηση της εταιρείας στις τελικές συζητήσεις, λόγω των γνωριμιών που έχει στην TEAM (έχει στενή συνεργασία με την INFRONT SPORT), από τις μεταδόσεις των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές. Οι αρχικές απαιτήσεις της INFRONT SPORT έφθαναν τα 7 δισεκατομμύρια δραχμές. H προσφορά της EPT, η οποία κινήθηκε γρήγορα και με άκρα μυστικότητα -οι πρώτες συζητήσεις είχαν αρχίσει τον Νοέμβριο- για να μην υπάρξει ανταγωνισμός με άλλα κανάλια, δεν ξεπέρασε τα 3,5 δισ. Μάλιστα, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένη ν’ ακολουθήσει τον δρόμο του πλειστηριασμού και αν η INFRONT SPORT συζητούσε με άλλους ενδιαφερόμενους σταθμούς, τότε αυτή θα απέσυρε την προσφορά της, μη δεχόμενη να δώσει περισσότερα χρήματα. «Συμφωνείτε και υπογράφουμε ή αποσύρουμε την προσφορά μας», ήταν τα λόγια που ειπώθηκαν εκ μέρους του εκπροσώπου της EPT.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή