Ανήφορος στην ποδηλασία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Ελληνες ποδηλάτες, οι οποίοι δεν έχουν δει το… χρώμα του χρήματος για έξι μήνες. Ιδιαίτερα οι αθλητές της πίστας αγωνιούν για το μέλλον, καθώς η έλλειψη οικονομικών πόρων σε συνδυασμό με τη μη έγκαιρη κατασκευή του ποδηλατοδρομίου των Τρικάλων δυσκολεύουν την προσπάθειά τους για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς.

«Δεν είμαστε έτσι όπως θα έπρεπε να είμαστε 6 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς. Οι συνθήκες της προετοιμασίας δεν είναι για μετάλλιο. Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε πληρωθεί, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο. Είμαστε ρομαντικοί και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους γιατί αυτό που κάνουμε το αγαπάμε και το πονάμε. Οι Αγώνες της Αθήνας αποτελούν όνειρο ζωής για μας, αλλά αυτό δεν πρέπει να το εκμεταλλεύονται κάποιοι. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μόνο με το φιλότιμο. H ομοσπονδία προσπαθεί αλλά δεν έχει πάρει χρήματα. Τι να πω, δεν είμαστε σε πρώτη προτεραιότητα;», αναρωτιέται ο 6ος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ Δημήτρης Γεωργαλής. Προς το παρόν τα οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας δεν έχουν επηρεάσει την προετοιμασία, αλλά οι αθλητές φοβούνται: «Δεν υπάρχουν χρήματα για βασικές ανάγκες. Ελπίζω να μην μπει σε κίνδυνο η προετοιμασία. Ηδη έχουμε το πρόβλημα με το ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων, το οποίο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι μετά το παγκόσμιο κύπελλο του Μεξικού, θα αναγκαστούμε να προετοιμαστούμε ξανά στο εξωτερικό. Είμαστε ίσως το πιο ριγμένο άθλημα. Αναγκαζόμαστε να προπονούμαστε συνεχώς εκτός Ελλάδας», τονίζει ο ποδηλάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή