ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Κίτρινη» κάρτα σε Γκονζάλες

Μία κίτρινη και μία κόκκινη κάρτα δέχθηκε μέσα σε λίγη ώρα ο Παναθηναϊκός, η κόκκινη από την κυβέρνηση αναφορικά με το γηπεδικό και η κίτρινη από την UEFA για τον Εκι Γκονζάλες. Παρότι έφθασε το πρωί στην ΕΠΟ η «μπλε κάρτα» του, ο 24χρονος μέσος δεν ήταν στη λίστα των παικτών με δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA, που δημοσίευσε το βράδυ η UEFA στο επίσημο σάιτ της. Για τον Παναθηναϊκό υπήρχαν μόνο τα ονόματα του Βύντρα και του Κώτσιου. Αργότερα αποσύρθηκε η σχετική αναφορά και η οριστική λίστα θα βγει σήμερα, αλλά θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο ο Αργεντίνος να είναι μέσα. Πάντως, πρόβλημα συμμετοχής του στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει και μπορεί να παίξει την Κυριακή.

Η κόκκινη κάρτα δόθηκε από την κυβέρνηση για το γήπεδο. «H κυβέρνηση και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται σε συνεχή, καθημερινή επαφή. Το θέμα έχει περάσει σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Πιστεύω ότι θα έχει αίσιο τέλος. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τροπολογία ή αν έχει κατατεθεί, αλλά και καθυστέρηση να παρατηρείται, υπάρχει η βούληση να τελειώσει», δήλωσε ο Γ. Λιάνης, με την υποσημείωση ότι αν είναι στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το θέμα θα λυθεί, αρκεί να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές. Αργότερα, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση έμεινε με τη… βούληση και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να περάσει η σχετική τροπολογία την τελευταία ώρα. Το νεότερο της υπόθεσης είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, με επιστολή του στους Ευ. Βενιζέλο, B. Παπανδρέου και Ντ. Μπακογιάννη, ζήτησε να παραχωρηθεί στην Εκκλησία η Λεωφόρος για να γίνει εκεί η νέα Μητρόπολη.

– Χένρικσεν, Μικάελσεν και Βύντρα δεν είναι 100% έτοιμοι και η συμμετοχή τους στο παιχνίδι με τον Ιωνικό θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει ο Σανμαρτεάν στην ενδεκάδα και ο Γκονζάλες να μείνει στον πάγκο.

– Λύθηκε και επισήμως η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Νίκο Τζουρούδη. O γιατρός αποχαιρέτησε χθες τους παίκτες.