Τρεις λόγοι κρατούν τον Σάκοτα

Τρεις λόγοι κρατούν τον Σάκοτα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθεκτικότητα στις βωμολοχίες και τη γενικότερη δυσαρέσκεια που δημιουργείται και εντείνεται σε κάθε «ευκαιρία» ήττας του Ολυμπιακού, δείχνει ότι έχει ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος παραμένει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» παρά τα όσα «εξ αμάξης» άκουσε στο κλειστό του Κορυδαλλού, ύστερα από την προχθεσινή ήττα στο παιχνίδι με την Μπενετόν.

Ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση για τις αντιδράσεις που συγκεντρώνονται στο πρόσωπό του από μερίδα συγκεκριμένων οπαδών, οι οποίοι παρασύρουν την πλειονότητα των θεατών σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού, αλλά δεν παραιτείται για τρεις λόγους.

Πρώτον, γιατί έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης στο φετινό κατάντημα του Ολυμπιακού, καθώς δεν σχεδίασε την «ερυθρόλευκη» ομάδα, αλλά κλήθηκε να κάνει… επιδιορθώσεις, χωρίς ταυτόχρονα να κάνει την παραμικρή αλλαγή στο έμψυχο δυναμικό. Αυτό μπορούν να το αντιληφθούν, όσοι δεν είναι κακοπροαίρετοι για τον Ντράγκαν Σάκοτα και θέλουν να του δώσουν σχετική πίστωση χρόνου για να φέρει τον Ολυμπιακό στον… ίσιο δρόμο, εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Δεύτερον, ο Σάκοτα έχει τη σιωπηρή στήριξη του προέδρου της KAE που αντιλαμβάνεται την πικρία του κόσμου για την 9η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου βρίσκεται η ομάδα, και τον κίνδυνο πρόωρου, ευρωπαϊκού αποκλεισμού, αλλά ο ίδιος γνωρίζει το μερίδιο ευθύνης που του αντιστοιχεί εξαιτίας των επιλογών του στην προ Σάκοτα εποχή. Οταν, δηλαδή, εμπιστεύτηκε απόλυτα τον Λευτέρη Σούμποτιτς και ίσως δεν μπορούσε καν να φανταστεί ότι θα δημιουργούσε το φετινό αγωνιστικό «έκτρωμα», έχοντας απόλυτη ελευθερία και περιθώρια επιλογών.

Τρίτον, γιατί αν ο Σάκοτα δεν αντέξει και παραιτηθεί τώρα από τον Ολυμπιακό, οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» και τα γραφεία της KAE, γνωρίζουν ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ακόμη δυσκολότερη στην εύρεση αξιόλογου αντικαταστάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή