ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TO ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κέρδος από τον Γκονζάλες, το πήρε ο Παναθηναϊκός πριν προλάβει καν ο Αργεντίνος να κλωτσήσει την μπάλα. Μετά ένα μεγάλο διάστημα μουρμούρας, η μεταγραφή του προκάλεσε ενθουσιασμό στους οπαδούς του και έδιωξε τα μαύρα σύννεφα που υπήρχαν στις σχέσεις τους με τη διοίκηση. Δεν φάνηκε αυτό μόνο από την παρουσία 13.000 θεατών στη Λεωφόρο, Τετάρτη απόγευμα και σε φιλικό με τον Απόλλωνα, αλλά και στις αντιδράσεις τους.

ΗΤΑτόσος ο ενθουσιασμός, που φθάσαμε σε ακραία φαινόμενα εκδήλωσης της λατρείας των οπαδών προς το πρόσωπο του Εκι. Οσο μεγάλο όπλο είναι ο ενθουσιασμός, άλλο τόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί στη συνέχεια, αν δεν βρεθεί κάποιος να πατήσει φρένο την ώρα που πρέπει. Είναι όπως στο Χρηματιστήριο. Οσο αδικαιολόγητη ήταν η κατακόρυφη βουτιά του γενικού δείκτη κοντά στις 1.000 μονάδες, άλλο τόσο υπερβολική ήταν και η εκτόξευσή του πάνω από τις 6.000 λίγα χρόνια πιο πριν. Κι όπως δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι παθόντες, εκείνη η προς τα πάνω έκρηξη τους έκανε να χάσουν τα αβγά και τα καλάθια…

Τη στιγμΗ που η Πολιτεία οργανώνει φιέστες ή δαπανά χρήματα για τέτοιες, όπως η «Γιορτή του αθλητή», δεν έχει αποπληρώσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών, που έγινε… πέρυσι τον Απρίλιο στο Λουτράκι…

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ λαμπρότητα διηξήχθη η «Γιορτή του αθλητή» του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η οποία πρέπει να κόστισε αρκετά χρήματα στον Ελληνα φορολογούμενο πολίτη, καθώς ο σύλλογος των, κάθε άλλο παρά φτωχών, ολυμπιονικών στηρίζεται οικονομικά εξ ολοκλήρου από την Πολιτεία.

Η ΛΑΜΠΡΗ φιέστα είχε και στοιχεία προεκλογικής εκστρατείας. Κρίμα, γιατί πιστεύαμε ότι οι αθλητές και τα ολυμπιακά ιδεώδη δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκομιδή ψήφων. Κάποιοι από τους αθλητές που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή διέκοψαν την προετοιμασία τους. Και όλα αυτά λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς.

ΜΠΟΡΕΙ η Ελλάδα να του έδωσε χρήματα και αξιώματα, όμως ο αθλητής της ελευθέρας πάλης, Αφταντίλ Ξανθόπουλος, δεν ξεχνάει την πατρίδα του. Ετσι, στο πρόσφατο τουρνουά της ελληνορωμαϊκής χειροκρότησε με πάθος Γεωργιανό παλαιστή, ενώ αγνόησε παντελώς τους αθλητές της χώρας στην οποία ζει.

Η ΠΑΛΗ είναι άθλημα για γενναίους. Δυστυχώς, μόνο γενναιότητα δεν δείχνει η πράξη κάποιων να γράψουν, με μπογιά σε δάπεδο και σε τοίχο έξω από το γυμναστήριο του Στρέφη, υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας, Γιώργου Ποζίδη.

ΟΣΑ λάθη κι αν έχει κάνει (και έχει κάνει αρκετά), όποιος θέλει μπορεί να του τα καταμαρτυρήσει, αλλά ευθέως. Οχι «στα μουλωχτά». Και είχε δίκιο ο κ. Ποζίδης, που είπε «όποιος το έγραψε, να έλθει να μου το πει κατά πρόσωπο»…

ΜΕ ΤΙΣ αποκαλύψεις πολλών ντοπαρισμένων αθλητών σ’ ένα άθλημα (11 βρέθηκαν στο πρωτάθλημα κόσμου άρσης βαρών του 2003), φαινομενικά πλήττεται το κύρος του. Στην πραγματικότητα, όμως, ενισχύεται. Και τούτο, διότι βρίσκονται ντοπαρισμένοι, όταν γίνονται πολλοί και σοβαροί έλεγχοι. Και η Διεθνής Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, όπως κι εκείνη του στίβου, είναι αυτές που διενεργούν τους περισσότερους ελέγχους.

«ΝΑ ΦΥΓΕΙ ο Σάκοτα απο τον Ολυμπιακό» είναι η λαϊκή απαίτηση των οπαδών που δημιουργούν «πυρήνες» στην εξέδρα, όπως στην εποχή Μπάγεβιτς στην AEK και ζητούν «την κεφαλή του επί πίνακι». Και το εγωιστικό της όλης υπόθεσης για τους θερμόαιμους που δεν «γουστάρουν» τον Σάκοτα είναι ένα: Στην ποδοσφαιρική ομάδα της AEK, ύστερα από μεγάλους… αγώνες, δεκάδες βωμολοχίες, κατ’ ιδίαν επιθέσεις εντός και εκτός γηπέδων, ο Μπάγεβιτς «λύγισε» προσφάτως και έφυγε απο τον πάγκο της «Ενωσης. O Σάκοτα που θεωρείται και πιο αναλώσιμος, θα αντέξει στην πίεση της εξέδρας;

ΑΛΗΘΕΙΑ, την ώρα που υβρίζεται ο Σάκοτα στον πάγκο του Ολυμπιακού, όσοι βωμολοχούν εναντίον του, βλέπουν στο πρόσωπο του Σέρβου προπονητή τον δημιουργό αυτής της ομάδας, Λευτέρη Σούμποτιτς;

Ο ΠΡΩΗαρχηγός της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Κροατίας, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο οποίος την οδήγησε στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, πρόκειται να αναλάβει υφυπουργός Αθλητισμού της Κροατίας. Αντε και στα… δικά μας (πρώτα διάκριση στα γήπεδα της Πορτογαλίας και μετά υπουργοποίηση).

ΤΟΣΑ χρόνια, ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει (ή κάνω πως δεν καταλαβαίνω): γιατί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές αναζητούνται με το μικροσκόπιο; Θα ήταν άσχημα να είχαμε για πρόεδρο της ΕΠΟ (για παράδειγμα) έναν Στέλιο Μανωλά ή έναν Λάκη Νικολάου;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή