Με το ένα… χέρι στην επόμενη φάση

Με το ένα… χέρι στην επόμενη φάση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θρίλερ» με αίσιο τέλος στα Ανω Λιόσια. H AEK «λαχτάρησε» κατά την προσφιλή συνήθειʼ της στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά επικράτησε 91-87 της Ολύμπια Λουμπλιάνας και κατακτώντας την 6η νίκη της στην Ευρωλίγκα, βρίσκεται με το ένα… πόδι στην επόμενη φάση (τελευταίος αντίπαλος η Παρτιζάν στο Βελιγράδι).

Η Ολύμπια «φλέρταρε» τη νίκη, μέχρι και 53 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη (89-87), αλλά η εμπειρία των… λαθών που είχαν γίνει από τους παίκτες της AEK στα προηγούμενα, «χαμένα» παιχνίδια, βοήθησαν τους γηπεδούχους να… μάθουν να νικούν. Δύο επιθετικά ριμπάουντ από τον Λόλις και τον Ζήση, «έσωσαν» την «Ενωση», ύστερα από ισάριθμα, άστοχα σουτ.

Με τον Χόρας Τζένκινς να παίζει σε… δαιμονισμένους ρυθμούς και τον Χρήστο Ταπούτο να ακολουθεί κατά πόδας, η AEK πήρε τα «ηνία» του ρυθμού της αναμέτρησης στο α΄ ημίχρονο (54-46), αν και δεν συνδύασε την καλή, επιθετική ευρυθμία της, με την αμυντική τακτική της. Στο 3ο δεκάλεπτο, ο Νίκος Ζήσης έκανε τη «ζημιά» στους φιλοξενούμενους, διατηρώντας το προβάδισμα του σκορ για την ομάδα του (74-71).

AEK: Τζένκινς 29 (1), Λόλις11 (2), Ταπούτος 14 (2), Ζήσης16 (2), Μαγκουνής 2 Γλυνιαδάκης 9 Παπαιωακείμ 10, Νικολαΐδης. Κορυφαίοι σκόρερ της Ολύμπια ήταν οι Μάραβιτς (21), Πετρόφ (17), Στελμαχερς (12).

– Για τον Παναθηναϊκό, η νίκη επί της Μάλαγα στην αποψινή, εκτός έδρας αναμέτρηση των «πρασίνων» με την ισπανική ομάδα, θα… εξισωθεί άμεσα με την εξασφάλιση της πρόκρισης στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, ενώ για τον Ολυμπιακό η πιθανή επικράτηση επί της αδιάφορης και αποκλεισμένης Βιλερμπάν, στο κλειστό του Κορυδαλλού, θα φέρει τους «ερυθρόλευκους» ένα βήμα πριν από την πρόκριση.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ξέρει ότι αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί από την Βιλερμπάν που έχει ήδη αποκλεισθεί, η ομάδα του θα χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης και παράλληλα, η… εξέδρα θα τον «περιλάβει» και πάλι, σταματώντας την πίστωση χρόνου που πήρε, ύστερα από την πρό πενθημέρου, προεδρική στήριξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή