Ωρα να πάνε στο σπίτι τους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο φάσεις έβαλαν φωτιά στη Ριζούπολη και παραλίγο να τινάξουν στον αέρα το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Πανιώνιο (1-0) για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Το φιτίλι άναψε ο Γιώργος Γεωργιάδης στο 60ό λεπτό. O «μπέμπης» έπεσε, αδικαιολόγητα, αφού είχε προλάβει να «τσιμπήσει» την μπάλα πάνω στα πόδια του Ραγκουέλ. O Σπυρόπουλος δεν δίστασε να καταλογίσει το πέναλτι που δεν ήταν. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως εάν ο διαιτητής από τη Φθιώτιδα άφηνε τη φάση να εξελιχθεί, η μπάλα θα έφθανε στα πόδια του αμαρκάριστου Ζιοβάνι, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής (μάλλον) δεν θα δυσκολευόταν να σκοράρει. Αυτό, πάντως, έπραξε ο Γεωργιάδης το επόμενο λεπτό (61΄), από την άσπρη βούλα.

Η έκρηξη, ωστόσο, έγινε στο 76ο λεπτό. O Κωστούλας κερδίζει επιθετικό φάουλ που του κάνει ο Κλίμεκ, αλλά παρά τον καταλογισμό αποφασίζει να χτυπήσει, στην εξέλιξη της φάσης, με τον αγκώνα τον αντίπαλό του. O Πολωνός ζητάει το δίκιο του, δεν το βρίσκει και εκτός εαυτού βρίζει τον βοηθό. O Σπυρόπουλος τον αποβάλλει.

Δύο λεπτά αργότερα (78΄) ο γενικός αρχηγός του Πανιωνίου Γιώργος Δέδες καλεί τους παίκτες της ομάδας του να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο φωνάζοντας «είναι ντροπή αυτή η διαιτησία».

Οι παίκτες των «κυανέρυθρων» αντιδρούν και μένουν στο γήπεδο. O Σπυρόπουλος διατάζει την αποβολή του κ. Δέδε. O τελευταίος, πηγαίνοντας προς τη φυσούνα, δηλώνει: «Αισθάνομαι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να κερδίζει τα παιχνίδια ανοιχτά. Μετά 20 χρόνια παρουσίας βλέπω ένα αίσχος γενικό».

Στο 106ο λεπτό ο Σπυρόπουλος βάζει το… κερασάκι στην τούρτα, όταν δείχνει «παίζεται» σε καθαρή ανατροπή του Ζιοβάνι από τον Ραγκουέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Βάλλας (19΄ Ανατολάκης), Κωστούλας, Πάντος, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος (77΄ Νινιάδης), Καφές, Στολτίδης, Γεωργιάδης, Ζιοβάνι, Κούζμπα (61΄ Καστίγιο).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Τζουλιάνο, Τζιωρτζιόπουλος, Βλτσεκ, Γουνδουλάκης, Παρόντι (70΄ Πίνο), Σμίλιανιτς, Μάντζιος (67΄ Κλίμεκ), Ραγκουέλ, Τζιώλης, Κατσιαρός.

Κοντά στην Παρί ο Καρεμπέ

Κοντά στην απόκτηση του Κριστιάν Καρεμπέ βρίσκεται η Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Soccerage», ο Γάλλος έχει ήδη συμφωνήσει και ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Παρισιού, η οποία έχει εντυπωσιαστεί με τις ηγετικές ικανότητές του. Επίσης, τονίζεται πως ο Καρεμπέ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή