Στο βάθος Λεωφόρος

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φιτίλι» για να ανάψει η… φωτιά εν όψει του μεγάλου ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αναμένεται να αποτελέσουν τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στη Ριζούπολη. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων του Πανιωνίου πιστεύεται ότι θα συντηρηθούν, έτσι ώστε το βραδυφλεγές φιτίλι να είναι έτοιμο.

«Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό άρχισε», εξηγούσαν χθες οι παλαιοί ποδοσφαιριστές στους… νέους, κατά τη διάρκεια της προπόνησης στου Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν ότι ο πόλεμος και οι ανάλογες αντιδράσεις θα συνεχιστούν και στις επόμενες αναμετρήσεις τους, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους «πράσινους». «Θέλουμε δεν θέλουμε, πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες. Θα κοιτάξουμε να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε αγωνιστικά και ψυχολογικά, γιατί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα από εδώ και στο εξής», προφήτευαν οι απαισιόδοξοι. Σύσσωμοι οι παίκτες της ομάδας συμφωνούσαν ότι η διαιτησία δεν ήταν καλή, αλλά ήταν εξοργισμένοι καθώς σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις δεν γινόταν λόγος για δόλο διαιτητών αλλά για… ανθρώπινα λάθη.

Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο των βετεράνων ποδοσφαιριστών των «ερυθρολεύκων» εξέδωσε χθες ανακοίνωση, καυτηριάζοντας τη στάση του γενικού αρχηγού της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Γ. Δέδε. «H προσφορά του Γ. Δέδε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως ποδοσφαιριστή, είναι γνωστή και εμείς πάντα θεωρούσαμε σημαντική την παρουσία βετεράνων ποδοσφαιριστών σε διοικητικές θέσεις, όπως του Γ. Δέδε, ως γενικού αρχηγού του Νέου Πανιωνίου. Οι ποδοσφαιριστές, όμως, παλαιοί και νέοι, οφείλουν να προάγουν το άθλημα και να είναι παράδειγμα στους νέους. Ως εκ τούτου, μας λυπεί αφάνταστα η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά ενός βετεράνου ποδοσφαιριστή, που πιστεύουμε ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από το φίλαθλο κοινό», τονίζεται στην ανακοίνωση των βετεράνων ποδοσφαιριστών, η οποία καταλήγει ως εξής: «O Ολυμπιακός, με τη θρυλική του ιστορία, τα 32 πρωταθλήματα, τα επτά συνεχή, τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη, το ευρωπαϊκό «στάδιο Καραϊσκάκη», τη διοικητική του οργάνωση, τα χιλιάδες μέλη, τα εκατομμύρια φιλάθλους και τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές του, ουδέποτε χρειάστηκε ευνοϊκές διαιτησίες και η ιστορία του είναι γραμμένη με τον ιδρώτα και το αίμα των ποδοσφαιριστών του».

Στη χθεσινή προπόνηση, ο Ολεγκ Προτάσοφ είδε με ικανοποίηση τόσο τον Κριστιάν Καρεμπέ όσο και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ν’ ακολουθούν όλο το πρόγραμμα και πλέον είναι πανέτοιμοι για τον αγώνα της μεθεπόμενης Κυριακής, με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Οι Βενετίδης και Ελευθερόπουλος έκαναν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Σε θεραπεία περιορίστηκαν οι Μαυρογενίδης (οσφυαλγία), Βάλλας (κάκωση στο δεξιό ισχίο) και Μπούτσεκ, ενώ ο Κατεργιαννάκης έκανε ατομική προπόνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή