Επεσαν… κεφάλια

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα. Απαράδεκτοι διαιτητές παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο απ’ τους ποδοσφαιριστές και φέρνουν τα πάνω κάτω, δυναμιτίζοντας επικίνδυνα το κλίμα. Οπως ο διαιτητής του πρώτου αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, Ολυμπιακός – Πανιώνιος, Γιάννης Σπυρόπουλος, ο οποίος με τις αποφάσεις του… τίναξε την αναμέτρηση στον αέρα. H Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ενήργησε άμεσα και έστειλε τον διαιτητή στο σπίτι του, καθώς τον διέγραψε επ’ αόριστον από τους πίνακες. O επόπτης Φωτίου που έκλεισε τα μάτια στην αγκωνιά του Κωστούλα στον Κλίμεκ, επίσης διαγράφηκε επ’ αόριστον από τους πίνακες.

Αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί διαιτητές με τους οποίους ασχολήθηκε χθες η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, καθώς το κακό με τους διαιτητές δεν έχει αρχή και τέλος. O Μάκης Ευθυμιάδη διαγράφηκε από τους πίνακες της A΄ Εθνικής και υποβιβάστηκε στη B΄ για τη διαιτησία του στον αγώνα πρωταθλήματος AEK – Πανιωνίου. Μάλιστα, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται: «Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο διαιτητής Ιωακείμ Ευθυμιάδης του ΣΔΠ Δράμας διαγράφεται από τους πίνακες διαιτητών A΄ Εθνικής Κατηγορίας και τοποθετείται στους πίνακες διαιτητών B΄ Εθνικής Κατηγορίας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της UEFA και τον κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ, πάσης φύσεως ποινές που επιβάλλονται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε διαιτητές όλων των κατηγοριών, δεν δημοσιοποιούνται».

Ακόμη, ο παρατηρητής διαιτησίας Μπρέντας που… δεν είδε τα λάθη του Κασναφέρη στον αγώνα Ιωνικού – Παναθηναϊκού διαγράφηκε επ’ αόριστον από τους πίνακες. Τέλος, οι Ζωγράφος και Κασναφέρης μένουν εκτός κληρώσεων για μία ή δύο αγωνιστικές (ο πρώτος διηύθυνε τον αγώνα Ολυμπιακού – Ξάνθη).

Δυστυχώς, όμως, και οι παράγοντες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Μπορεί ο Αχιλλέας Μπέος να περιφέρεται ως απλός φίλαθλος του Πανιωνίου, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας, είναι ο ισχυρός παράγοντας της ομάδας της Νέας Σμύρνης. O Αχιλλέας Μπέος, λοιπόν, προέβη σε μία δήλωση επιεικώς απαράδεκτη, μιλώντας για τον Γιώργο Γεωργιάδη, που κέρδισε το (ανύπαρκτο) πέναλτι στον αγώνα με τον Πανιώνιο: «O Γιώργος Γεωργιάδης δεν έχει φιλότιμο, εύχομαι να σταματήσει το ποδόσφαιρο με μεγάλο ατύχημα από αυτό. Δεν είναι επαγγελματική η συμπεριφορά του. Προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή, είναι η δεύτερη φορά που το κάνει κόντρα στον Πανιώνιο», είπε ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στον Supersport FM, ενώ στον Champions δήλωσε: «Κατάρα του δίνω (του Γεωργιάδη) να μην τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα και να έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το λέω και το ξαναλέω γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Οποιος παίκτης πέφτει και κάνει θέατρο εύχομαι να… σπάει το χέρι του και το δάκτυλό του». Απίστευτα πράγματα…

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Λευτέρης Πανταζής, τόνισε: «Είναι καλό να γίνουν προσπάθειες ώστε να ανεβεί λίγο και το ποδόσφαιρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή