Ολυμπιακοί: επαγγελματική ματιά στο Μαρούσι

Ολυμπιακοί: επαγγελματική ματιά στο Μαρούσι

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μαρούσι μπορεί να μη διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όμως έχει την τύχη οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις να φιλοξενούνται στην πόλη του, γεγονός που το φέρνει στην επικαιρότητα και του παρέχει τη δυνατότητα για πολλές παρεμβάσεις.

Ετσι διέγραψε το κεντρικό πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ της Επιτροπής των Περιφερειών, που έγινε στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος Παναγιώτης Τζανίκος, τονίζοντας ότι στόχος του είναι, μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών, να παραμείνουν θεσμοί και συνήθειες, εξαιρετικά χρήσιμες για την πόλη. Είπε, ότι αρχίζουν άμεσα δύο μεγάλα προγράμματα, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, για την ανάπλαση των σχολείων της πόλης και σε κάθε σχολείο θα δοθεί το όνομα Ολυμπιονίκη. «Δεν έχει σημασία αν είναι Ελληνας ή ξένος. Σημασία έχει οι Ολυμπιονίκες να έλθουν στα σχολεία και οι μαθητές να τους θαυμάσουν από κοντά», είπε ο δήμαρχος, που θεωρεί ότι, από την τέλεση των Αγώνων, πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά και να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό.

Σε ό,τι αφορά στη χρησιμοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θεωρεί ότι, αν και είναι δύσκολο, μπορούν ν’ αποτελέσουν χώρους άθλησης των συλλόγων της περιοχής, αν υπάρξει σωστή επαγγελματική αντιμετώπιση. «Το OAKA, για ν’ ανταποκριθεί οικονομικά και επενδυτικά, χρειάζεται σχήμα υψηλού επαγγελματισμού. Θέλουμε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας, με δεδομένο ότι είναι υψηλό το κόστος διαχείρισης, όχι μόνο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο», είπε.

Ο κ. Τζανίκος επεσήμανε, επίσης, την συμμετοχική διαδικασία των πολιτών στη διαμόρφωση των προγραμμάτων, που αφορούν το αστικό τοπίο, θεωρώντας την αναγκαία και απαραίτητη.

Με την ευκαιρία του Φόρουμ ο Δήμος Αμαρουσίου λειτούργησε έκθεση, σε χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετική με τα έργα και τις δραστηριότητες που αφορούν το Ολυμπιακό πρόγραμμα του Δήμου. Μέσα από γιγαντοοθόνες, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη του Αμαρουσίου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα υπάρχουν σ’ αυτήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή