«’Ηταν ή επί τας»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρωπαϊκά κύπελλα πόλο βγαίνουν από τη «χειμερία νάρκη» και οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδος δίνουν σήμερα κρισιμότατους αγώνες.

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός, για τον οποίον ισχύει σχεδόν απολύτως το «ή ταν ή επί τας». Για την τρίτη αγωνιστική ημέρα της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζει, στην Ουγγαρία, τη Βάσας, που προπορεύεται στο πρωτάθλημα της χώρας της, με 16 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. O Ολυμπιακός -που απέσπασε μεν ισοπαλία στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν, αλλά έχασε στην έδρα του από την ισπανική Μπαρθελονέτα- μόνο με νίκη θα ελπίζει βάσιμα να προκριθεί στους προημιτελικούς. H ισοπαλία δεν τον καταδικάζει οριστικά, αλλά μειώνει τις πιθανότητές του. Πλήγμα για τον Ολυμπιακό είναι η απουσία του φουνταριστού του, του Σάκη Πλατανίτη, που υποφέρει από δισκοκήλη.

Ο τερματοφύλακας Νίκος Δεληγιάννης, χαρακτήρισε τον αγώνα ως τον πιο σημαντικό της χρονιάς. «H νίκη ισοδυναμεί με μισή πρόκριση, ενώ η ήττα είναι μισός αποκλεισμός», δήλωσε στο ΑΠΕ. «Είμαι πάντα αισιόδοξος, αλλά πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από ό,τι ώς τώρα. Είναι πολύ δύσκολο να αποκλείσεις τη Βάσας», μας είπε ο προπονητής, Βεσ. Τζούχο.

Για τον όμιλο παίζουν, επίσης, Μπαρθελονέτα – Παρτιζάν. H βαθμολογία: Μπαρθελονέτα 4, Βάσας 2, Ολυμπιακός, Παρτιζάν 1.

Με ουγγρική ομάδα παίζει (αν το επιτρέψει ο καιρός και δεν παγώσουν τα νερά της πισίνας) και η Βουλιαγμένη. Υποδέχεται (Νέα Σμύρνη, 17.00), για τους προημιτελικούς του Τροπαίου ΛΕΝ, την Φέρεντσβαρος. H Βουλιαγμένη θα επιδιώξει να νικήσει και με σημαντική διαφορά τερμάτων, ώστε να θέσει τις βάσεις της πρόκρισης στους ημιτελικούς. H Φέρεντσβαρος, πάντως, παίζει πολύ καλά εκτός έδρας.

Τα Χανιά αγωνίζονται για την ίδια διοργάνωση, στην Κροατία με τη Γιάντραν Σπλιτ, με στόχο να αποσπάσουν αποτέλεσμα, που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την πρόκριση στην έδρα τους. «H αποστολή μας είναι δύσκολη, γιατί έχουμε καιρό να αγωνιστούμε σ’ ευρωπαϊκό παιχνίδι», λέει ο προπονητής, Ηλίας Μαχαίρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή