Εργάζονται χωρίς αμοιβή οι προπονητές

Εργάζονται χωρίς αμοιβή οι προπονητές

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι προπονητές, που γυμνάζουν τους αθλητές του ειδικού αθλητισμού να αγαπούν αυτό που κάνουν και να το βλέπουν ως λειτούργημα, όμως, έως πότε θα εργάζονται χωρίς να αμείβονται; Οσο κι αν αυτά τα έσοδα δεν είναι εκείνα που τους επιτρέπουν να ζήσουν, ε, άνθρωποι είναι και σε ποιον άνθρωπο αρέσει να εργάζεται χωρίς να πληρώνεται;

«Ο «Γολγοθάς» μας άρχισε το 1999, όταν έφυγε από το υφυπουργείο Αθλητισμού ο κ. Φούρας. Ηταν αυτός, που έκανε την επανάσταση στον ειδικό αθλητισμό. Επί Φλωρίδη και Κουράκη ουδέν έγινε για τους προπονητές. Οσον αφορά την προετοιμασία για τους Παραολυμπιακούς το 2000, οι αθλητές πήραν κάποια χρήματα. Εμείς πήγαμε στο Σίδνεϊ απλήρωτοι. Από το 1999 έως τώρα, οι προπονητές έχουμε πάρει από… 0 έως 1.500 ευρώ», λέει ο κ. Κτενίδης.

«Το 1999 οι προπονητές των παραολυμπιονικών έπαιρναν 168.000 δρχ. τον μήνα. Προτείναμε να παίρνουμε, ώς και τον Μάρτιο του 2003, οπότε ιδρύθηκε η Ομοσπονδία, το ίδιο ποσό και οι σωματειακοί 120.000. Ομως, η Παραολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε στη ΓΓΑ μικρότερα ποσά (130 και 80 χιλιάδες). Λίγο πριν να παραιτηθεί, για να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, ο κ. Κουράκης είχε πει στις υπηρεσίες της ΓΓΑ, να αποδεχθούν τις προτάσεις του Συλλόγου μας. Παρά ταύτα, δεν έγινε κάτι. Και ουδείς ασχολήθηκε να λύσει τα προβλήματα των προπονητών. Τα αφήνουν να διαιωνίζονται. Πρέπει, λοιπόν, η πολιτεία να φροντίσει να λυθούν. O ΓΓΑ, Νίκος Εξαρχος, τα γνωρίζει εδώ και καιρό. Τον Νοέμβριο συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες με τον υφυπουργό, Γ. Λιάνη, ο οποίος υποσχέθηκε να μας δώσουν τα οφειλόμενα των ετών 1999-2001 και ότι, μέσω της Ομοσπονδίας (που είχε αποδεχθεί την πρόταση του υπουργείου για τη λήψη δανείου) θα παίρναμε τα υπόλοιπα. Από τότε περιμένουμε και, όταν ψάξαμε να βρούμε τους αρμόδιους, δεν βρήκαμε κανέναν. Ας ερευνήσει ο υφυπουργός να βρει ποιοι τον εκθέτουν. Οταν μιλάμε για ισοτιμία, μιλάμε για ισοτιμία σε όλα. O νόμος προβλέπει να κάνουν οι προπονητές συμβόλαια. Κανένας σύλλογος δεν έκανε. Προτείναμε να έχουμε βαθμίδες προπονητών, στα πρότυπα του ΣΕΓΑΣ. H Ομοσπονδία δεν το έχει αποδεχθεί. Φως στον ορίζοντα δεν βλέπουμε. Πρέπει να επέμβει δυναμικά ο κ. Λιάνης. Ξέρουμε τις ευαισθησίες του κι ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσης», καταλήγει ο κ. Κτενίδης, που επισημαίνει ότι από τους πολιτικούς, τους έχει βοηθήσει ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Ορφανός, ο οποίος έχει καταθέσει πολλές ερωτήσεις και επερωτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή