«Προσέξτε μη σας πιάσουν»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φωτιά» έβαλαν πάλι στον ελληνικό αθλητισμό κάποιοι ξένοι, προσπαθώντας να «κάψουν» τους ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου και τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο. Το δημοσίευμα τους εμπλέκει στην υπόθεση του εργαστηρίου BALCO (στο οποίο παρήχθη η ορμόνη τετραϋδρογεστρινόνη), χωρίς, όμως, να παρέχει κάποιο στοιχείο. H βρετανική εφημερίδα «Ομπσέρβερ» ανέφερε, την Κυριακή, ότι σε e-mail που βρήκαν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες ερευνούν το θέμα του εργαστηρίου, ο ιδρυτής του, Βίκτορ Κόντε, τον Αύγουστο του 2002 ζήτησε από μη κατονομαζόμενο προπονητή να ειδοποιήσει Ελληνα προπονητή ότι τα εργαστήρια ελέγχου ντόπινγκ παρασκεύασαν τεστ για την ανίχνευση του φαρμάκου που του προμήθευε. «Θα θέλαμε αυτή η πληροφορία να φτάσει στον προπονητή των Ελλήνων αθλητών (όνομα διαγεγραμμένο) και (όνομα διαγεγραμμένο), ώστε ουδείς να βρεθεί ντοπαρισμένος», τονίζεται.

Ο δημοσιογράφος συνδυάζει αυτό με το γεγονός ότι ο Κεντέρης δεν αγωνίστηκε πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αποσυρθείς την τελευταία στιγμή, και με μερικά άλλα περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστές ήταν ο κ. Τζέκος και αθλητές του (π.χ. άρνηση να εξετασθούν για ντόπινγκ στη Γερμανία το 1997, δήλωση άλλου, από τον πραγματικό, τόπου προετοιμασίας πέρυσι την άνοιξη, δηλώσεις του ποδοσφαιριστή της AEK Λάκη ότι ο κ. Τζέκος, όταν ήταν γυμναστής στην ομάδα, τους έδινε άγνωστες ουσίες κ.ά.), για να αφήσει αιχμές κατά του προπονητή και των ολυμπιονικών. Δεν αναφέρει, όμως, ότι στο πρωτάθλημα Ευρώπης του 2002 και η Θάνου και ο Κεντέρης είχαν τρέξει και είχαν νικήσει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή