Από τον Αννα στον Καϊάφα…

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σκληρή» γλώσσα χρησιμοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και εξαπέλυσε επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Λιάνη, για το θέμα των εισιτηρίων του κυριακάτικου αγώνα του Ηρακλείου με τον ΟΦΗ. H πειραϊκή εταιρεία θεωρεί πως ο κ. Λιάνης είναι υπεύθυνος για τη στάση που έχουν κρατήσει οι ιθύνοντες του ΟΦΗ, οι οποίοι αρνούνται να δώσουν εισιτήρια στους οπαδούς του Ολυμπιακού και να φιλοξενηθούν όλοι μαζί σε μία θύρα του γηπέδου του Ηρακλείου. Ολα αυτά και άλλα πολλά αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός στον υφυπουργό Αθλητισμού, με την οποία του ζήτησε να πάρει θέση. Και ο τελευταίος το έπραξε, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ… πέταξε το μπαλάκι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Στην επιστολή των «ερυθρολεύκων», αναφέρονται λεπτομερώς όλα όσα έγιναν στη σύσκεψη της Δευτέρας στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου και κυρίως οι χειρονομίες και οι ύβρεις που φέρονται να έκαναν οι εκπρόσωποι της ομάδας της Κρήτης. Στη συνέχεια της επιστολής, η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει γνωστό πως δεν θα έχει ευθύνη για ό,τι συμβεί στον κυριακάτικο αγώνα και υπενθυμίζει όσα προηγήθηκαν του ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη. Τότε, που ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία οπαδών των φιλοξενουμένων τα ντέρμπι της Ριζούπολης, αλλά και της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» στο δεύτερο γύρο. Ομως, παρενέβη ο κ. Λιάνης και ανάγκασε τους «ερυθρόλευκους» να παραχωρήσουν μία θύρα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Η ανακοίνωση – απάντηση μεταξύ άλλων τονίζει: «Για ολόκληρο το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ισχύει η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ΠΑΕ και στους Συνδέσμους φιλάθλων τους. Αυτό το μέτρο δεν απαγορεύει τη μεμονωμένη προσέλευση φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας. Ασφαλώς η αστυνομία, όπως πράττει ήδη, θα πρέπει να λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας σε κάθε αγώνα, αλλά το ίδιο πρέπει να πράττουν και οι γηπεδούχες ΠΑΕ, όπως ρητά διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό Πολιτισμού όλες οι ΠΑΕ και η ΕΠΑΕ, στην τελευταία συνάντηση που είχαν μαζί του, προ μηνός, στα γραφεία της ΕΠΑΕ».

Πάντως, επειδή θεωρείται βέβαιο πως περισσότερα από 500 εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής θα καταλήξουν σε χέρια οπαδών του Ολυμπιακού, η αστυνομία θα αναγκάσει τον ΟΦΗ να παραχώρησει μία θύρα για να φιλοξενηθούν οι «ερυθρόλευκοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή