«Κατηγορώ» από κ. Παντάνι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ιταλικές αρχές, που διεξάγουν έρευνες για το ντόπινγκ, επιρρίπτει ευθύνες για το θάνατο του Μάρκο Παντάνι, η μητέρα του, Τονίνα. «Τον δολοφόνησαν. Συνεχώς τον κυνηγούσαν. Του φέρθηκαν απάνθρωπα.

Ο διωγμός άρχισε το 1999 και από τότε ήταν δαχτυλοδεικτούμενος», τονίζει. Στον εγκέφαλο και τα πνευμόνια του Ιταλού ποδηλάτη βρέθηκαν υγρό και οιδήματα. Εάν ζούσε, θα δικαζόταν αυτές τις ημέρες για μια σύριγγα με ινσουλίνη, που βρέθηκε στο δωμάτιό του, το 2001. Οι δικαστικές έρευνες και οι κατηγορίες για ντόπινγκ, που ποτέ δεν αποδείχτηκαν, αμαύρωσαν την ένδοξη πορεία του αθλητή, ο οποίος είχε περιθωριοποιηθεί.

Χθες το μεσημέρι ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος του αθλητή. Εξω από το νεκροτομείο του Ρίμινι συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα και μόλις βγήκε η σορός του Παντάνι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. H κηδεία, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, θα γίνει σήμερα.

Ο ποδηλάτης θα ταφεί φορώντας μαύρη «παντάνα», χάρη στην οποία ονομάστηκε «πειρατής». Προς τιμήν του μια κορυφή του «Γύρου της Ιταλίας» θα ονομαστεί Παντάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή