«Φρένο» ΟΠΑΠ στις υποσχέσεις Λιάνη

«Φρένο» ΟΠΑΠ στις υποσχέσεις Λιάνη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι ιθύνοντες της ΕΠΑΕ και των ομάδων της B΄ και της Γ΄ Εθνικής να… κρέμονται από τα χείλη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Λιάνη, ο οποίος σήμερα ενδέχεται να σταθεί στο πλευρό τους και να τους συμπαρασταθεί επειδή (όπως υποστηρίζουν) έχουν εισπράξει μόνο 600.000 ευρώ απ’ τον βασικό χορηγό του πρωταθλήματος, τον ΟΠΑΠ, ωστόσο ο Οργανισμός δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω. Οπως τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του, «η ΟΠΑΠ A.E.» δεν είναι ο Αγιος Παντελεήμων, αφού πάνω απ’ όλα είναι Ανώνυμη Εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και είναι αυτονόητο ότι όλες οι δράσεις της πρέπει να είναι αξιόπιστες, διαφανείς και ανταποδοτικές».

Η ΕΠΑΕ υποστηρίζει πως υπάρχει συμφωνία χορηγίας ύψους 700.000 ευρώ με τον ΟΠΑΠ, πλέον των 600.000 ευρώ, που η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη εισπράξει. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές του Οργανισμού ανέφεραν στην «K» πως ουδέποτε ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πρόσθετη χορηγία, αλλά, αντίθετα, ανακοίνωσε ότι το ποσό των 700.000 ευρώ θα δαπανηθεί για μελέτη – επεξεργασία και εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος σχετικά με το ticketing, τις κάμερες και την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.

Σύμφωνα πάντα με τα υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού, το ποσό των 2.300.000 ευρώ που έχει αποφασισθεί να επενδυθεί στις ομάδες της B΄ και της Γ΄ Εθνικής θα δοθεί αφού προηγουμένως δοαπραγματευθεί απευθείας με τις ενδιαφερόμενες ομάδες. O λόγος; Επειδή στο παρελθόν η ΕΠΑΕ δεν απεδείχθη ένας φερέγγυος συμβαλλόμενος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία δύο χρόνια, ο ΟΠΑΠ προέβη σε χορηγία προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ύψους περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ. Από την πλευρά της η ΕΠΑΕ είχε την υποχρέωση για την προβολή του ΟΠΑΠ με συγκεκριμένες ενέργειες. Ωστόσο, όπως τονίζεται απ’ τον Οργανισμό, η ΕΠΑΕ απεδείχθη ανεπαρκής ως προς την υλοποίηση του συνόλου των συμβατικών της υποχρεώσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή