Θριαμβευτικά στους δεκαέξι

Θριαμβευτικά στους δεκαέξι

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγκλημα χωρίς τιμωρία» διέπραξε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα που μπορεί να χαμογελάει για την περιπετειώδη πρόκρισή του στη φάση των «16» ομάδων της Ευρωλίγκα, αλλά δεν χρειαζόταν να φτάσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο του χθεσινού αγώνα του με την Αλμπα για να νικήσει 71-70 τη γερμανική ομάδα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρολεύκων», ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς, εκτελέσει εύστοχα τις δύο βολές που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, στο γήπεδο «Μαξ Σμέλιγκ», οι Πειραιώτες είχαν μάθει την ευχάριστη -γι’ αυτούς- είδηση της νίκης της Μπενετόν επί της Σλασκ (72-77) στο Βρότσλαβ, αφού η ομάδα του Ετορε Μεσίνα έκανε το καθήκον της και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του Ολυμπιακού, διατήρησε την ελληνική ομάδα στην 5η προνομιούχο θέση του ομίλου και απέκλεισε τους Πολωνούς.

Το γεγονός της πρόκρισης του Ολυμπιακού συνιστά ένα μικρό…άθλο, συγκριτικά με το 0-5 που άρχισε στη φετινή Ευρωλίγκα και πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή επί ημερών του Ντράγκαν Σάκοτα. Κορυφαίοι σκόρερ του Ολυμπιακού (ημ.33-44) ήταν οι Λιαδέλης (16), Διαμαντόπουλος (15), Γιούρακ (10) και Μπάγκαριτς (10).

B Τα… ψέματα «τελείωσαν». O Παναθηναϊκός και η AEK δεν έχουν άλλα περιθώρια για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην κλήρωση των νέων ομίλων της φάσης των «16» ομάδων της Ευρωλίγκα και η νίκη είναι απαραίτητη στους αποψινούς αγώνες τους, με την Κρκα και την Παρτιζάν αντίστοιχα (κοινή ώρα έναρξης στις 21.40).

O Παναθηναϊκός, εφόσον νικήσει την Κρκα, ενδέχεται να καταλάβει την 4η θέση του β΄ ομίλου, ενώ δεν χάνει ολοκληρωτικά τις ελπίδες πρόκρισής του, ακόμα κι αν γνωρίσει την 8η ήττα του στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, καθώς τα βαθμολογικά σενάρια είναι πολλά.

Ωστόσο, για τους «πράσινους», υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλάβουν και την 3η θέση, στην περίπτωση που ηττηθούν η Ζαλγκίρις από την ΤΣΣΚΑ, η Σιένα στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι και η Σκίπερ στην Μπολόνια από τη Μάλαγα.

Η AEK θέλει να ελέγξει απόλυτα την ευρωπαϊκή τύχη της και γι’ αυτόν τον λόγο, η νίκη επί της Παρτιζάν, στο Βελιγράδι, είναι επιτακτική, αλλά και οι Σέρβοι έχουν τον ίδιο στόχο για να ελπίζουν σε πρόκριση. Αν η «Ενωση» ηττηθεί, τότε μπορεί να προκριθεί, αρκεί να χάσει είτε η Ολίμπια από την Τσιμπόνα είτε η Ορτέζ από τη Ρόμα είτε και οι δύο μαζί. Στις ισοβαθμίες που θα προκύψουν σε αυτές τις περιπτώσεις η AEK ευνοείται, πρέπει όμως να προσέξει να μη χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των 17 πόντων στο Βελιγράδι, διότι αν χάσει η Ορτέζ και κερδίσει η Ολίμπια, τότε μένει έκτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή